Aangepaste dienstverlening door coronavirus 

Samen doen we er alles aan het coronavirus (COVID-19) te beheersen. De verscherpte landelijke maatregelen hiervoor, hebben ook gevolgen voor onze dienstverlening. In dit bericht lees je hierover.

Deze contactmomenten gaan gewoon door

Een deel van onze dienstverlening gaat gewoon door. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat zwangeren en jonge kinderen de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgen.

 • Kinkhoestvaccinatie: vrouwen die 22 weken of langer zwanger zijn kunnen de vaccinatie tegen kinkhoest halen tijdens een inloopspreekuur op een van onze CJG-locaties. Kom niet als je klachten hebt: dus neusverkoudheid (niezen of loopneus), hoesten, keelpijn of koorts boven de 38°C. Wacht dan tot de klachten over zijn.
 • Hielprik: bij pasgeboren baby’s nemen we de hielprik af. We bellen je om een afspraak te maken (in Rotterdam wordt dit gedaan door de verloskundige).
 • Geboorteconsult: heb je net een baby gekregen, dan bellen we je. Kan het geboorteconsult telefonisch? Dan doen we dat. Als het nodig is, kunnen we een afspraak maken om bij je op bezoek te gaan.

Deze contactmomenten gaan door zoals je van ons gewend bent:

 • 3 weken: gezondheidsonderzoek op de CJG-locatie.
 • 8 weken: gezondheidsonderzoek op de CJG-locatie. Sommige kinderen krijgen een prik.
 • 3 maanden: gezondheidsonderzoek en 2 prikken, op de CJG-locatie.
 • 5 maanden: gezondheidsonderzoek en 2 prikken, op de CJG-locatie.
 • 11 maanden: 2 prikken, op de CJG-locatie.
 • 14 maanden: gezondheidsonderzoek en 2 prikken, op de CJG-locatie.
Geen gehoortest bij pasgeborenen

De gehoortest bij pasgeboren baby’s, de neonatale gehoorscreening, doen we tijdelijk niet. Omdat het gehoor belangrijk is voor de taal- en spraakontwikkeling van een baby, testen we het gehoor van de baby’s die wij nu niet kunnen onderzoeken op een later moment alsnog. We sturen de ouders daarvoor zo snel mogelijk een uitnodiging.

Geen inloopspreekuren en themabijeenkomsten

Voorlopig gaan de inloopspreekuren op onze CJG-locaties niet door. Dit geldt ook voor onze themabijeenkomsten. Zoals je hierboven kunt lezen, zijn er wel inloopspreekuren waar zwangeren de prik tegen kinkhoest kunnen halen.

Al je vragen over opvoeden, opgroeien, verzorging en gezondheid kun je stellen aan de professionals van ons contactcentrum. Er volgt snel een overzicht van veelgestelde vragen op onze contactpagina.  Als het nodig is, plannen we een afspraak in op de CJG-locatie. Houd je daarbij wel aan de maatregelen die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

Heb je een afspraak bij ons? Houd je aan deze maatregelen

Als je een afspraak bij ons hebt, is het belangrijk dat iedereen zich hieraan houdt:

Kom niet naar je afspraak

 • Als jij of je kind klachten hebben: dus neusverkoudheid (niezen of loopneus), hoesten of keelpijn.
 • Als een van jullie gezinsleden koorts heeft boven de 38°C.

Is jouw kind landurig verkouden?
Heeft jouw kind een vaccinatie nodig, maar is hij al langer dan 4 weken verkouden? Als hij geen andere klachten heeft dan neusverkoudheid en het niet erger wordt, mogen jullie langskomen voor een prik. Neem contact met ons op, dan plannen we de afspraak in overleg in.

Tijdens je afspraak

 • Je kind mag met één begeleider komen. Neem geen broertjes, zusjes of anderen mee.
 • Heeft jouw kind geen last van neusverkoudheid, hoesten of keelpijn, maar jij wel? Hij mag met een andere, klachtenvrije, begeleider komen.
 • Was na binnenkomst gelijk jullie handen.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen.
 • Wanneer het nodig is komen onze professionals wel dichterbij (bijvoorbeeld voor een prik of lichamelijk onderzoek).

Wat je verder zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, lees je op de website van het RIVM.

Vaccinatiedagen gaan niet door

Onze vaccinatiedagen gaan voorlopig niet door. We stellen ze in elk geval uit tot na de zomervakantie. De prik voor 14-jarigen tegen de meningokokkenziekte geven we het liefst wel vóór 1 juli 2020. Wie was uitgenodigd om deze prik te halen, informeren we hier zo snel mogelijk over.

Meer informatie

Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus (COVID-19) en houdt deze steeds actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM via 0800 – 1351. Heb je vragen of twijfels over het wel of niet komen naar de afspraak met een van onze professionals? Bekijk de meestgestelde vragen van ouders of neem contact met ons op.

Coronavirus en onze dienstverlening.

Onze dienstverlening passen wij tijdelijk aan. Lees er alles over: coronavirus en onze dienstverlening.