Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

5x fruitwater om de warme dagen door te komen

21 juni 2017 - bijgewerkt op: 13 september 2021

Water is smaakloos en veel kinderen zijn er daarom niet erg dol op. Om te voorkomen dat je naar de ongezonde frisdranken grijpt, geven wij tips voor gezonde alternatieven. Met deze 5 fruitwater combinaties wordt water drinken een feestje!

Drink 2284474 960 720 e1498031701951
1. Citroen en munt

Snijd een citroen in schijfjes en was een bosje munt. Doe het fruit in bijvoorbeeld een kan met water en wat ijsblokjes en je hebt een heerlijk verfrissend drankje.

2. Watermeloen en munt

Watermeloen en munt gaan heel goed samen. De frisse smaak van munt en zoete smaak van watermeloen is perfect voor kinderen. Snijd wat watermeloen in stukken en was een bosje munt. Stop deze ingrediënten samen met ijsblokjes in een kan met water en je hebt een hele vrolijke dorstlesser.

3. Framboos en citroen

Zoet en verfrissend tegelijk. Snijd een citroen in stukken en voeg frambozen naar smaak toe aan een kan met water en ijsblokjes. Laat het even in de koelkast staan zodat de fruitsmaak goed in het water kan trekken.

4. Mango en ananas

Een heerlijke tropische combinatie om bij weg te dromen. Doe wat stukken ananas en mango naar smaak in een kan met water en ijsblokjes. Deze 2 zoete fruitsoorten geven je echt een boost! Wist je dat ananas je gelukkig maakt? Ananas maakt dopamine aan in je lichaam, waardoor je een geluksgevoel krijgt.

5. Citroen, limoen en komkommer

Deze combinatie is minder zoet, maar wel heel verfrissend. Snijd een halve komkommer in plakken en voeg een citroen en limoen in schijfjes toe aan een kan met ijswater. De zure smaak van de citrusvruchten en de frisse smaak van de komkommer zijn een perfecte dorstlesser op een warme zomerdag.

Eindeloos variëren

Een specifiek recept voor het maken van fruitwater bestaat niet. Je kunt de hoeveelheden fruit naar smaak toevoegen en eindeloos blijven variëren. Probeer ook eens water met koolzuur voor de afwisseling. Het fruit in de kan kun je ongeveer 2 keer hergebruiken. Daarna kun je de inhoud beter weggooien en nieuwe toevoegen om een lekkere smaak te behouden.

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.