Borstvoeding: fijn even samen | Centrum voor jeugd en gezin Ga naar inhoud

Borstvoeding: fijn even samen

‘Natuurlijk is het niet altijd realistisch om de omgeving compleet opzij te zetten’, gaat Marjolein direct verder.
18 juni 2019 - bijgewerkt op: 11 augustus 2020
https://youtu.be/dysxuPYDc7U?list=PL59jFSDeoRYYcQfURy0LcOX9GOTzcggy_
Rust tijdens de voeding
‘Natuurlijk is het niet altijd realistisch om de omgeving compleet opzij te zetten’, gaat Marjolein direct verder. ‘Vooral wanneer je nog meer (jonge) kinderen hebt die jouw aandacht willen, is dat best een uitdaging. Leg dan aan hen uit dat de baby het fijn vindt als het rustig is tijdens de voeding. Geef ze iets te doen zoals een puzzel of blokken. Wanneer je dit speelgoed speciaal bewaart voor tijdens voedingen, blijft het interessant. Ook handig: zorg voordat je gaat voeden ook dat er fruit en drinken klaarstaat en vraag of iedereen naar de wc is geweest.’
Fijn moment voor heel het gezin
Wanneer je al iets meer handigheid hebt in het voeden, lukt het misschien zelfs wel om tijdens het voeden een boek voor te lezen of een verhaaltje te vertellen. ‘De andere kinderen kunnen dan fijn tegen je aan komen zitten tijdens de voeding’, stelt Marjolein voor. ‘Zo wordt het voeden voor jullie allemaal een fijn moment.’ Andere interessante artikelen over een goede band met je kind:
Meer weten?
Als je onzeker bent of vragen hebt, praat er dan over met mensen in je omgeving. Neem gerust ook contact met ons op: onze professionals denken graag met je mee!