Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Belangrijk: corona en jouw afspraak

11 juni 2021 - bijgewerkt op: 30 november 2021

Samen doen we er alles aan het coronavirus (COVID-19) te beheersen. In dit bericht lees je wat onze maatregelen zijn. Heb je een afspraak bij ons? Houd je hier dan aan. Ben je benieuwd welke contactmomenten bij ons op locatie, digitaal of telefonisch zijn? Bekijk dan de pagina: CJG en het coronavirus: wanneer zien we jouw kind?

Kindhoestencorona
Wanneer kun je wel of niet naar de afspraak komen?

Heb jij of heeft jouw kind de afgelopen 10 dagen nauw contact gehad met iemand die corona heeft? Of zijn jullie in een zeer hoog risicogebied geweest? Volg dan de adviezen van de Rijksoverheid. Als je in quarantaine moet, kan de afspraak niet doorgaan. We vragen je dan om deze te verzetten. Wanneer je niet in quarantaine hoeft, dan zijn immuniteit en klachten factoren om te bepalen of jij en je kind naar de afspraak mogen komen.

Je wordt als immuun gezien als je (vanaf 12 jaar):

 • in de afgelopen 6 maanden corona hebt gehad, of;
 • langer dan 14 dagen geleden volledig gevaccineerd bent tegen corona (na het Jansen-vaccin minstens 4 weken), of;
 • corona hebt gehad en daarna minimaal 14 dagen geleden een coronavaccinatie hebt gehad (na Janssen-vaccin minstens 4 weken)

Bij klachten:

Als ouder
Heb jij als ouder gezondheidsklachten zoals verkouden, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts (hoger dan 37,5 °C) of verlies van reuk of smaak? Dan vragen wij je om de afspraak te verzetten of iemand anders met jouw kind mee te laten gaan.

Onder verkouden verstaan wij: snot in of uit de neus (de kleur maakt niet uit) eventueel met niezen, kuchen of keelpijn.

Als kind
We vragen je de afspraak te verzetten op het moment dat je kind van 4 jaar en ouder gezondheidsklachten heeft zoals verkouden, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts (hoger dan 37,5 °C) of verlies van reuk of smaak. Onder verkouden verstaan wij: snot in of uit de neus (de kleur maakt niet uit) eventueel met niezen, kuchen of keelpijn.

Uitzondering voor kinderen tot 4 jaar: zij mogen bij klachten van alleen neusverkoudheid wel komen tenzij zij:

 • in een zeer hoog risicogebied zijn geweest.
 • de afgelopen 10 dagen met iemand in contact zijn geweest die corona heeft gehad
 • andere klachten hebben zoals veel hoesten, benauwdheid of koorts (hoger dan 38 °C). Tenzij het kind bekend is met astma, hooikoorts etc. en waarbij deze van hoesten en benauwdheid passen.

Twijfel je of heeft jouw kind langdurige klachten? Neem dan contact met ons op. We zoeken dan samen naar een oplossing.

Over je afspraak
 • Iedereen draagt een mondkapje
  Onze professionals en klanten vanaf 13 jaar dragen een mondkapje.
 • Neem 1 begeleider mee
  Ieder kind dat een afspraak heeft mag 1 begeleider meenemen (neem ook geen broertjes, zusjes of anderen mee naar de CJG-locatie). Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen in één ruimte aanwezig zijn en we 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Extra begeleiders wordt gevraagd buiten te wachten. Via (beeld)bellen kunnen zij eventueel meekijken of -luisteren. Geeft dit problemen? Neem dan voor je afspraak contact met ons op. Wil je dat een telefonische tolk aansluit? Dat kan. Neem ook dan vooraf contact met ons op.
 • Kom op tijd
  Kom op tijd; zo kunnen we verspreid over de dag alle ouders en kinderen ontvangen.
 • Was je handen en die van je kind bij binnenkomst
 • We houden de veilige afstand van 1,5 meter aan. Volg de instructies van onze professionals op

  Meer informatie

  Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus (COVID-19) en houdt deze actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Wil je meer weten over het vaccineren tegen het coronavirus? Dan verwijzen wij je naar het RIVM. Bekijk dan de speciale pagina van het RIVM met de veelgestelde vragen over het vaccineren.

  Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM: 0800 - 1351.

  Deel deze pagina met anderen via:

  Je hebt de link zojuist gekopieërd.