Ga naar inhoud

Belangrijk: corona en jouw afspraak

28 juni 2021 - bijgewerkt op: 30 juni 2021

Samen doen we er alles aan het coronavirus (COVID-19) te beheersen. In dit bericht lees je wat onze maatregelen zijn. Heb je een afspraak bij ons? Houd je hier dan aan. Ben je benieuwd welke contactmomenten bij ons op locatie, digitaal of telefonisch zijn? Bekijk dan de pagina: CJG en het coronavirus: wanneer zien we jouw kind?

Kindhoestencorona
Wanneer kun je wel of niet naar de afspraak komen?
Bij klachten:

Als ouder
Heb jij als ouder gezondheidsklachten zoals verkouden, niezen, loopneus, hoesten, keelpijn, of verlies van reuk of smaak? Dan vragen wij je om de afspraak te verzetten of iemand anders met jouw kind mee te laten gaan.

Als kind
Vanaf 4 jaar:

Is jouw kind 4 jaar of ouder? Dan vragen wij je de afspraak te verzetten als hij gezondheidsklachten heeft zoals verkouden, niezen, loopneus, hoesten, keelpijn of verlies van reuk of smaak. Onder verkouden verstaan wij: snot in of uit de neus (de kleur maakt niet uit) eventueel met niezen, kuchen of af en toe hoesten, of keelpijn.

Als kind
Tot en met 4 jaar:

Kinderen tot 4 jaar die verkouden zijn mogen in principe wel naar de afspraak komen. Heeft jouw kind koorts (hoger dan 38 graden), last van veel hoesten, benauwdheid of plotseling verlies van reuk of smaak? Dan kan de afspraak niet doorgaan en vragen wij je om deze te verzetten.

Twijfel je of heeft jouw kind langdurige klachten? Neem dan contact met ons op. We zoeken dan samen naar een oplossing.

Binnen jullie gezin
Heeft iemand uit jullie gezin last van benauwdheid of koorts (hoger dan 38°C)? Dan moet het hele gezin thuisblijven. We vragen je om de afspraak te verzetten.

Contact gehad met iemand die corona heeft of in een oranje/rood gebied geweest?

Heb jij of heeft jouw kind de afgelopen 10 dagen contact gehad met iemand die corona heeft of zijn jullie in het buitenland geweest? Volg dan de adviezen van de Rijksoverheid. Als je in quarantaine moet, kan de afspraak niet doorgaan. We vragen je dan om deze te verzetten.

Over je afspraak
 • Neem een mondkapje mee
  We vragen iedereen van 13 jaar en ouder een mondkapje mee te nemen. Als er tijdens de afspraak geen anderhalve meter aangehouden kan worden, kan je gevraagd worden om een mondkapje op te zetten.
 • We stellen het op prijs als je kind 1 begeleider meeneemt
  Wanneer een kind met meerdere begeleiders naar het CJG komt, kan het zijn dat er te veel mensen in één ruimte aanwezig zijn. In dat geval worden extra begeleiders gevraagd buiten te wachten. Via (beeld)bellen kunnen zij eventueel meekijken of -luisteren. Geeft dit problemen? Neem dan voor je afspraak contact met ons op. Wil je dat een telefonische tolk aansluit? Dat kan. Neem ook dan vooraf contact met ons op.
 • Kom op tijd
  Door de 1,5 meterregel kunnen minder mensen tegelijkertijd op onze locaties zijn. Kom daarom op tijd; zo kunnen we verspreid over de dag alle ouders en kinderen ontvangen.

 • Was je handen en die van je kind bij binnenkomst

 • Houd minimaal 1,5 meter afstand en volg de instructies van onze professionals op

Meer informatie

Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus (COVID-19) en houdt deze actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Wil je meer weten over het vaccineren tegen het coronavirus? Dan verwijzen wij je naar het RIVM. Bekijk dan de speciale pagina van het RIVM met de veelgestelde vragen over het vaccineren.

Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM: 0800 - 1351.