Ga naar inhoud

Oefeningen thuis met Van Wiechenfilmpjes

14 april 2021 - bijgewerkt op: 24 september 2021

Tijdens verschillende afspraken op de CJG-locatie onderzoekt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige hoe een kind zich ontwikkelt. Dit heet het Van Wiechenonderzoek. Een deel hiervan kun je, met hulp van filmpjes, ook zelf doen of voorbereiden. Zo krijgen wij met elkaar een indruk van de ontwikkeling van jouw kind.

Loslatenlerenlopeneerstestapjes LR
Oefeningen thuis voor afspraak met het CJG

Als je binnenkort een afspraak hebt via (beeld)bellen of op de CJG-locatie, met je kind tot 4,5 jaar, kun je deze voorbereiden met de oefeningen uit de Van Wiechenfilmpjes. Jouw ervaringen bespreken we dan tijdens onze afspraak. Natuurlijk kun je deze oefeningen ook doen als je geen afspraak hebt.

Voorbereiding: een paar oefeningen doen
  • Ga naar de website https://survey.tno.nl/filmpjes.
  • Kies de leeftijd die het dichtst bij de leeftijd van je kind ligt. Je ziet daarna filmpjes die passen bij de leeftijd van jouw kind.
  • Doe, met hulp van de filmpjes, de oefeningen met je kind.
  • Beantwoord na elk filmpje de vraag die je krijgt. De resultaten zijn alleen zichtbaar voor jou. De link ernaartoe kun je opslaan om later te bekijken.
  • Aan het eind krijg je een paar vragen over hoe je het vond om de oefeningen te doen.
Maak jij je zorgen?

Heb je een vraag of maak je je zorgen en wil je ons graag (eerder) spreken? Neem dan contact met ons op. Dat kan op de manier die jij prettig vindt, bijvoorbeeld via telefoonnummer 088 - 20 10 000. Of kijk op onze contactpagina  voor de andere manieren waarop je ons contactcentrum kunt bereiken.