Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Geen vaccinatiedagen, wél bescherming tegen meningokokkenziekte

09 februari 2021 - bijgewerkt op: 12 april 2021

De prikken van het Rijksvaccinatieprogramma blijven belangrijk. Ze beschermen kinderen tegen ernstige infectieziekten. Door het coronavirus organiseren wij geen vaccinatiedagen. Als alternatief daarvoor nodigen wij tussen nu en mei 2021 alle 13.185 14-jarigen uit ons werkgebied uit om de prik tegen de meningokokkenziekte te komen halen op een CJG-locatie.

Menacwy


Meningokokkenziekte kan leiden tot bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking, en mensen kunnen er zelfs aan doodgaan. Daarom is de vaccinatie tegen meningokokkenziekte typen A, C, W en Y (MenACWY) opgenomen in het Rijkvaccinatieprogramma. Sinds 2020 niet alleen voor jonge kinderen, maar ook voor 14-jarigen.

Voorjaar 2020: 13.185 uitnodigingen

Dit voorjaar nodigen wij 13.185 jongeren uit de regio Rotterdam-Rijnmond uit om de MenACWY-prik te komen halen bij de voor hen dichtstbijzijnde CJG-locatie. Zij zijn allemaal geboren in 2007. Daarnaast krijgen de jongeren uit 2006, die deze vaccinatie nog niet hebben gehaald, opnieuw een uitnodiging.

Een prik? Zo gepiept!

Wil je meer weten over vaccineren, het Rijksvaccinatieprogramma en de 12 infectieziekten waartegen wordt gevaccineerd? Kijk dan op onze vaccinatiewebsite eenprikzogepiept.nl.

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.