Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

HPV-vaccinatie voor 19.448 meisjes

09 maart 2021 - bijgewerkt op: 10 maart 2021

Wij nodigen de komende tijd 19.448 meisjes uit de regio Rotterdam-Rijnmond uit voor de HPV-vaccinatie. De brief hierover van het RIVM valt deze week bij hen op de deurmat.

Hpv

De prikken van het Rijksvaccinatieprogramma zijn onverminderd belangrijk. Ze beschermen kinderen tegen ernstige infectieziekten. Door het coronavirus organiseren wij geen vaccinatiedagen. Als alternatief daarvoor nodigen wij een groep van 19.448 meisjes uit onze regio uit om de HPV-vaccinatie te komen halen op een CJG-locatie. Het gaat om de meisjes die zijn geboren in 2008 en meisjes uit 2007 die nog niet alle prikken hebben gehad. Meisjes uit 2004 en 2005 die nog niet zijn gevaccineerd tegen HPV krijgen opnieuw een uitnodiging; als ze willen, kunnen ze de prikken alsnog halen.

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

De HPV-vaccinatie bestaat uit 2 prikken (voor meisjes van 15 jaar en ouder zijn dat 3 prikken) en beschermt tegen het humaan papillomavirus (HPV), het virus dat onder meer baarmoederhalskanker kan veroorzaken. De uitnodiging voor de eerste prik versturen wij tussen nu en augustus 2021. Daarna volgt een tweede uitnodiging. Voor een zo goed mogelijke bescherming is het belangrijk dat de meisjes beide prikken halen.

Een prik? Zo gepiept!

Wil je meer weten over vaccineren, het Rijksvaccinatieprogramma en de twaalf infectieziekten waartegen wordt gevaccineerd? De website eenprikzogepiept.nl staat boordevol betrouwbare informatie. Op eenprikzogepiept.nl/contact zie je op welke manieren je het CJG kunt bereiken. De professionals van het contactcentrum staan je graag te woord en kunnen je voor een persoonlijk gesprek verwijzen naar een jeugdarts of jeugdverpleegkundige bij u in de buurt.

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.