Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

In Jong010: ‘Ik voel mij minder blij als het slecht weer is. Hoe komt dat? En wat kan ik eraan doen?’

13 januari 2022 - bijgewerkt op: 13 januari 2022

Marieke van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) reageert iedere maand in Jong010 op een vraag of een probleem van een leerling of klas. Ze beantwoordt deze maand de vraag van Jordan (11): ‘Ik voel mij minder blij als het slecht weer is. Hoe komt dat? En wat kan ik eraan doen?’

CJG Karakter Jong010 web

Hoi Jordan,

Veel mensen voelen zich minder blij als het slecht weer is. Je zou het liefst altijd blij willen zijn. Maar je hoeft je geen zorgen te maken. Het is niet raar dat je je minder blij voelt als het slecht weer is.

Minder licht

Het is vaak donker als het slecht weer is. De hoeveelheid licht op een dag heeft invloed op hoe vrolijk je bent. Je voelt je dus minder vrolijk op donkere dagen. Dat gebeurt vanzelf. Je kunt er niets aan doen.

Geen leuke dingen doen

Misschien kun je geen leuke dingen doen als het slecht weer is. Je kunt misschien niet buitenspelen of op pad. Je kunt je daardoor gaan vervelen. Je kunt je minder fijn voelen als je je verveelt.

Spelletje spelen of knutselen

Je hoeft niet altijd vrolijk te zijn. Je mag soms best even boos zijn op het slechte weer. Probeer niet te lang boos te zijn. Je kunt iets leuks bedenken dat je kunt doen. Je kunt je vrienden bijvoorbeeld vragen om binnen een spelletje te spelen of om te knutselen. Je zult merken dat je vrolijker wordt als je leuke dingen gaat doen.

Groetjes,

Marieke

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.