Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

In Jong010: Weet jij al wat je later wilt worden?

18 mei 2017 - bijgewerkt op: 07 oktober 2020

Weet jij al wat je later wilt worden of welke opleiding je wilt doen? Als je ergens mee zit of een vraag hebt, kun je je ouder(s) of verzorger(s) om hulp vragen. Je kunt ook terecht bij de jeugdverpleegkundige van het CJG op school. Ivy (8) praatte met haar moeder Natalie over haar toekomst.

Jong010
Doen wat je gelukkig maakt

‘Ik wist niet goed wat ik wilde worden. Ik had een goede baan, maar ik was niet gelukkig. Ik heb toen ontslag genomen en ben naar Turkije gegaan. Ik ben gaan werken als reisleidster. Ik merkte daar dat ik het leuk vond om contact te hebben met mensen en mensen te helpen. Ik ben nu coach en trainer. Ik zorg dat mensen lekker in hun vel zitten en help mensen. Ik doe nu wat mij gelukkig maakt’, vertelt Natalie.

Dingen uitproberen

‘Ik vlog bijna iedere dag. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn. Het lijkt mij daarom misschien leuk om fotograaf te worden. Het lijkt mij ook leuk om pianist te worden. Ik vind het leuk om zelf liedjes te bedenken. Ik krijg een fijn gevoel als ik muziek maak’, zegt Ivy. Natalie: ‘Vertrouw op jezelf. Kijk waar je goed in bent en wat je blij en gelukkig maakt. Dat past het beste bij je.’

uitroepteken; let op


Jeugdverpleegkundige Eefje van Winsen: ‘Het lijkt misschien nog ver weg, maar weet jij al wat je wilt worden? Vraag eens aan je ouders wanneer zij wisten wat ze wilden worden. En zouden ze nu voor een ander beroep of hetzelfde beroep kiezen?’

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.