Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Jong010: Zit je ergens mee? Praat erover met het CJG

07 september 2017 - bijgewerkt op: 03 november 2020

Voel jij je weleens onzeker? Of heb je juist heel veel zelfvertrouwen? Als je ergens mee zit of een vraag hebt, kun je je ouder(s) of verzorger(s) om hulp vragen. Je kunt ook terecht bij de jeugdverpleegkundige van het CJG op school.

Jong010

Pim (8) praatte met zijn vader Richard over zelfvertrouwen. ‘Zelfvertrouwen betekent dat je in jezelf gelooft. Je hebt het gevoel dat je dingen kunt als je zelfvertrouwen hebt’, zegt Richard. ‘Juffen zeggen bijvoorbeeld vaak tegen mij dat ik goed ben in rekenen en taal. En sommige klasgenoten zeggen dat ik goed kan voetballen. Ik geloof in mijzelf doordat anderen zeggen dat ik dingen goed kan. Ik heb daardoor veel zelfvertrouwen’, zegt Pim.

Richard: ‘Ik was vroeger heel onzeker. Ik dacht veel na over wat anderen van mij vonden. Ik gedroeg mijzelf anders zodat meer mensen mij leuk vonden. Ik heb later geleerd dat het niet nodig is om onzeker te zijn. Iedereen is in andere dingen goed en vindt andere dingen leuk. Het is belangrijk dat je jezelf bent.’

uitroepteken; let op


Tip van Jeugdverpleegkundige Eefje van Winsen:

'Probeer zelfstandig ervaringen op te doen. Je krijgt daar zelfvertrouwen van.'