Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Kidsproof kerstdiner: het menu

06 december 2019 - bijgewerkt op: 23 februari 2021

Met kerst zet je graag iets bijzonders op tafel. Een beetje exclusief en graag ook nog gezond. Inderdaad, in kindertaal is dat vaak: ‘raar’ en ‘vies’. Hoe zorg je ervoor dat je iets bijzonders op tafel zet dat wél met groot gejuich wordt ontvangen? Het sleutelwoord is: presentatie. Maak het eten leuk door het in een kindvriendelijke vorm te presenteren. Kerstmannen, kerstballen, kerstkransen en rendieren: je stopt ze vol met gezonde ingrediënten ‘et voilá’: een gegarandeerde hit. Een paar voorbeelden ter inspiratie.

Kerst koken
1. Komkommer kerstboom met wortel en kaas

Pak de kaasschaaf uit de keukenla en rasp mooie plakjes komkommer. Krul ze om een satéprikker, decoratief sterretje erop en klaar.

2. Cherryman

Nog zo’n makkelijke: een kerstman van cherrytomaat en hüttenkäse. De ogen maak je van peperkorrels of maanzaadjes.

  3. ‘Rare’ druif

  Kerstelfjes maak je gemakkelijk met een druif, een plakje banaan en een aardbei. Als snoeperijtje geef je het hoedje een mini-marshmellow als kwast.

   4. Groentennuggets

   Of je er nu kip in stopt, broccoli, wortel of iets anders. Wij vonden deze variant met bloemkool.

    5. Romige Rudolf

    Misschien niet supergezond, maar wel superlekker: de kaasjes van La vache qui rit zijn een perfecte basis voor een rendierhoofd. Je topt ze af met gekrulde pretzels, peperkorrels en een stukje tomaat.

     6. Kerstkrans

     Een feestelijke kerstkrans maak je van zelfgemaakte worstenbroodjes. Vraag je kind ze aan een koord te rijgen als ze zijn afgekoeld.

      7. Groene friet

      Geen zin in friet maar de kinderen wel? Maak dan eens frietjes van koolraap, wortel en biet. Een perfecte manier om deze groente te leren kennen.

       Wat de eetlust ook bevordert: maak de hapjes samen met je kinderen. Op die manier betrek je ze bij het kerstdiner en worden de gerechten niet ‘zomaar’ iets wat ze moeten eten. Nog meer leuke tips om het kerstdiner extra leuk te maken voor kids? Bekijk dan ook deze pagina.