Ga naar inhoud

Kidsproof kerstdiner: het menu

06 december 2019 - bijgewerkt op: 07 oktober 2020

Met kerst zet je graag iets bijzonders op tafel. Een beetje exclusief en graag ook nog gezond. Inderdaad, in kindertaal is dat vaak: ‘raar’ en ‘vies’. Hoe zorg je ervoor dat je iets bijzonders op tafel zet dat wél met groot gejuich wordt ontvangen? Het sleutelwoord is: presentatie. Maak het eten leuk door het in een kindvriendelijke vorm te presenteren. Kerstmannen, kerstballen, kerstkransen en rendieren: je stopt ze vol met gezonde ingrediënten ‘et voilá’: een gegarandeerde hit. Een paar voorbeelden ter inspiratie.

Kerst koken
 1. Komkommer? Kerstboom! Pak de kaasschaaf uit de keukenla en rasp mooie plakjes komkommer. Krul ze om een satéprikker, decoratief sterretje erop en klaar.
 2. aperitiv bradut
 3. Cherryman Nog zo’n makkelijke: een kerstman van cherrytomaat en hüttenkäse. De ogen maak je van peperkorrels of maanzaadjes.
 4. Great idea for healthy snacky foods!
 5. ‘Rare’ druif Kerstelfjes maak je gemakkelijk met een druif, een plakje banaan en een aardbei. Als snoeperijtje geef je het hoedje een mini-marshmellow als kwast.
 6. Kerstmuts fruit
 7. Groentennuggets Nuggets zijn fantastisch. Of je er nu kip in stopt, broccoli, wortel of iets anders. We vonden deze variant met bloemkool op de site uitpaulineskeuken.nl.
 8. bloemkool nuggets
 9. Romige Rudolf Misschien niet supergezond, maar wel superlekker: de kaasjes van La vache qui rit zijn een perfecte basis voor een rendierhoofd. Je topt ze af met gekrulde pretzels, peperkorrels en een stukje tomaat.
 10. Kerstkrans Een feestelijke kerstkrans maak je van zelfgemaakte worstenbroodjes. Vraag je kind ze aan een koord te rijgen als ze zijn afgekoeld.
 11. Kerstkrans van worstenbroodjes: kidsproof kerstdiner
 12. Groene friet Geen zin in friet maar de kinderen wel? Maak dan eens frietjes van sperziebonen of zelfs asperges. Een perfecte manier om deze groente te leren kennen.
 13. I have been making these green bean fries for as long as I can remember. I absolutely LOVE eating my veggies this way. Green beans are one of my favorites because I think they taste just like a french fry! I always sprinkle them with a little extra sea salt when they come out of the oven, and enjoy them warm with low sugar ketchup!

Wat de eetlust ook bevordert: maak de hapjes samen met je kinderen. Op die manier betrek je ze bij het kerstdiner en worden de gerechten niet ‘zomaar’ iets wat ze moeten eten. Nog meer leuke tips om het kerstdiner extra leuk te maken voor kids? Bekijk dan ook deze pagina.
(bron: Pinterest)