Ga naar inhoud

Meestgestelde vragen van ouders over onze aangepaste dienstverlening

10 juni 2020 - bijgewerkt op: 25 juni 2021

In de afgelopen periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. Onze collega's van Service & Contact werken hard om alle vragen te beantwoorden. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Zit jouw antwoord erbij?

Service contact 785x475
Gaan de afspraken op het CJG door?

Samen doen we er alles aan het coronavirus te beheersen. De landelijke maatregelen hiervoor hebben ook gevolgen voor de afspraken voor jouw kind bij ons. We zien jou samen met je kind minder vaak op de CJG-locatie, daarnaast vinden sommige afspraken plaats via (beeld)bellen. Bekijk ons contactmomentenschema en lees wat je per afspraak kunt verwachten.

Gaan de inloopspreekuren en themabijeenkomsten door?

Voorlopig gaan de inloopspreekuren en themabijeenkomsten op onze CJG-locaties niet door. Er zijn wel inloopspreekuren waar zwangeren de prik tegen kinkhoest kunnen halen. Wil je je kind graag meten en wegen? Maak dan een afspraak via ons contactcentrum. Je kan hier ook terecht voor al je vragen over opvoeden, opgroeien, verzorging en gezondheid.

Aan welke maatregelen moeten mijn kind en ik ons houden?

Wij volgen de landelijke maatregelen, maar wij stellen het op prijs als er maar 1 begeleider met het kind meekomt (zonder broertjes en zusjes). Hier lees je de meest actuele maatregelen voor jouw bezoek aan een CJG-locatie.

Gaan de vaccinatiedagen door?

Onze vaccinatiedagen gaan weer door. In het najaar nodigen we de kinderen vanaf 9 jaar en jongeren die een prik moeten uit. Zij ontvangen hiervoor een uitnodigingsbrief met locatie, datum en tijdstip.

Hoe kan ik mijn afspraak maken, verzetten of afzeggen?

Afspraken voor 0 tot 14 maanden die fysiek op een CJG-locatie plaatsvinden, kunnen verzet worden via het ouderportaal.

Kun je niet naar de afspraak komen, is je kind ouder dan 14 maanden of is de afspraak digitaal of telefonisch? Dan kun je de afspraak afzeggen of verplaatsen via ons contactcentrum.

Mijn kind is gezond, maar ik wil geen risico lopen. Is het wel verstandig om naar het CJG te komen?

Als jij en je kind geen klachten hebben, kunnen jullie gewoon naar het CJG toekomen. Voor je kind is dat belangrijk, bijvoorbeeld om de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma te krijgen. Mocht jij je er toch niet prettig bij voelen dat de afspraak doorgaat, neem dan contact met ons contactcentrum. Zo nodig brengen we je dan in contact met je CJG-locatie om te kijken of en hoe we je zorgen weg kunnen nemen.

Mijn kind heeft geen vaccinatie gehad, doordat hij of een van onze gezinsleden gezondheidsklachten had. Wanneer kan hij de prik alsnog halen?

Als vaccinaties uitgesteld worden door klachten bij het kind of gezinsleden (en je kind niet met een gezonde begeleider kon komen), mag de prik later alsnog worden gegeven. De gezondheidsklachten moeten dan wel over zijn en jouw kind moet in elk geval 48 uur koortsvrij zijn. Neem contact met ons op, dan maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak.

Ik maak me zorgen over de ontwikkeling of groei van mijn kind. Wat kan ik doen?

Heb je zorgen over de ontwikkeling van je kind, dan kun thuis oefenen met de Van Wiechen filmpjes. Heb je hierover, of over opgroeien en opvoeden, vragen of zorgen? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen of, wanneer en hoe we een extra afspraak kunnen maken.

Heb je een andere vraag?

Neem dan contact met ons op. Onze professionals denken graag met je mee!