Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Meestgestelde vragen van ouders over onze aangepaste dienstverlening

10 juni 2020 - bijgewerkt op: 30 november 2021

In de afgelopen periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. Onze collega's van Service & Contact werken hard om alle vragen te beantwoorden. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Zit jouw antwoord erbij?

Service contact 785x475
Gaan de afspraken op het CJG door?

Samen doen we er alles aan het coronavirus te beheersen. De landelijke maatregelen hiervoor hebben ook gevolgen voor de afspraken voor jouw kind bij ons. Doordat we 1,5 meter afstand van elkaar houden, kunnen we minder mensen ontvangen op onze CJG-locaties. Het kan zijn dat sommige afspraken via (beeld)bellen plaatsvinden. Bekijk ons contactmomentenschema en lees wat je per afspraak kunt verwachten.

Gaan de inloopspreekuren en themabijeenkomsten door?

Het is alleen mogelijk om met je kind op afspraak naar het inloopspreekuur van jouw CJG-locatie te komen. Neem contact op met ons contactcentrum om een afspraak te maken. Het kan ook zijn dat sommige afspraken via (beeld)bellen plaatsvinden. Zwangeren kunnen de prik tegen kinkhoest tijdens speciale inloopspreekuren blijven halen.

Themabijeenkomsten organiseren we zoveel mogelijk online. Worden ze toch op een locatie georganiseerd, dan houden we de landelijke coronamaatregelen aan.

Aan welke maatregelen moeten mijn kind en ik ons houden?

Wij volgen de landelijke coronamaatregelen. Hier lees je de meest actuele maatregelen voor jouw bezoek aan een CJG-locatie.

Gaan de vaccinatiedagen door?

Onze vaccinatiedagen gaan door. De kinderen vanaf 9 jaar en jongeren die een prik kunnen halen hebben hiervoor een uitnodigingsbrief van het RIVM met locatie, datum en tijdstip ontvangen.

Hoe kan ik mijn afspraak maken, verzetten of afzeggen?

Afspraken voor 0 tot 14 maanden die fysiek op een CJG-locatie plaatsvinden, kunnen verzet worden via het ouderportaal.

Kun je niet naar de afspraak komen, is je kind ouder dan 14 maanden of is de afspraak digitaal of telefonisch? Dan kun je de afspraak afzeggen of verplaatsen via ons contactcentrum.

Mijn kind is gezond, maar ik wil geen risico lopen. Is het wel verstandig om naar het CJG te komen?

Als jij en je kind geen klachten hebben, kunnen jullie gewoon naar het CJG toekomen als je niet in quarantaine bent (door in de afgelopen 10 dagen in contact te zijn geweest met iemand met corona of door terugkomst uit een zeer hoog risicogebied). Voor je kind is het belangrijk dat de afspraken zoveel mogelijk doorgaan, bijvoorbeeld om de vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma te krijgen. Mocht jij je er toch niet prettig bij voelen dat de afspraak doorgaat, neem dan contact met ons  contactcentrum. Zo nodig brengen we je dan in contact met je CJG-locatie om te kijken of en hoe we je zorgen weg kunnen nemen.

Mijn kind heeft geen vaccinatie gehad, doordat hij of een van onze gezinsleden gezondheidsklachten had. Wanneer kan hij de prik alsnog halen?

Als vaccinaties uitgesteld worden door klachten bij het kind of gezinsleden (en je kind niet met een gezonde begeleider kon komen), mag de prik later alsnog worden gegeven. De gezondheidsklachten moeten dan wel over zijn en jouw kind moet in elk geval 48 uur koortsvrij zijn. Neem contact met ons op, dan maken we zo snel mogelijk een nieuwe afspraak.

Ik maak me zorgen over de ontwikkeling of groei van mijn kind. Wat kan ik doen?

Heb je zorgen over de ontwikkeling van je kind, dan kun thuis oefenen met de Van Wiechenfilmpjes. Heb je hierover, of over opgroeien en opvoeden, vragen of zorgen? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen of, wanneer en hoe we een extra afspraak kunnen maken.

Heb je een andere vraag?

Neem dan contact met ons op. Onze professionals denken graag met je mee!

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.