Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Met deze 5 tips hoeft jouw kind zich niet te vervelen in de voorjaarsvakantie

20 februari 2020 - bijgewerkt op: 23 februari 2021

Wat doe jij deze voorjaarsvakantie? Het is misschien nog niet zo warm, maar je kunt prima met je kind naar buiten. Wie weet vang je al wat zonnestralen! Ook als het regent is er genoeg te doen. Met deze 5 tips voor een leuke dag hoeven jullie je niet te vervelen.

Kind buitenspelen 12 ORIGINAL
Uitwaaien op het strand
Een dagje naar de kust, dat is toch iets voor de zomer? Nee hoor! Je kunt ook nu al veel plezier hebben op het strand. Kleed je kind goed aan, neem een thermosfles met warme thee mee en bouw samen een zandkasteel. Of zoek je liever mooie schelpen, ga je vliegeren of waai je lekker uit tijdens een wandeling?
Toerist in eigen stad
Wanneer je steden bezoekt op vakantie, neem je vaak de tijd om overal naar te kijken, foto’s te maken en de stad te verkennen. Maar daarvoor hoef je niet op vakantie te zijn! Bekijk je eigen dorp of stad (of een in de buurt) eens door de ogen van een toerist: bezoek kerken, musea of monumenten en ontdek samen de mooiste plekjes.
Bordspellen
Is het weer om binnen te blijven? Ga dan thuis een middag spelletjes spelen! Je kunt vriendjes van je kind uitnodigen, maar jullie kunnen natuurlijk ook gewoon gezellig met het gezin spelletjes spelen. Denk bijvoorbeeld aan memory, Mens Erger Je Niet, Vier Op Een Rij of Monopoly (junior).
Maak een reuzenschilderij
Kinderen vinden het vaak fantastisch om lekker te kliederen. Zoek een oud laken en leg het neer in de tuin. Zorg dat je kind oude kleding aan heeft en laat hem helemaal los gaan met verf. Alles mag: van handafdrukken tot tekeningen.
Spelen in het bos
Wat is er heerlijker dan lekker ravotten en spelen in het bos? In de regio Rotterdam zijn er verschillende (gratis) speelbossen en natuurspeeltuinen. Op internet vind je snel wat er bij jou in de buurt is. Wil je meer buitenspeeltips? Lees dan dit artikel.

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.