Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Muggenalarm: 5 tips voor kinderen

18 juni 2018 - bijgewerkt op: 12 augustus 2021

Hoe bescherm je je kind tegen muggen? Onze 5 tips helpen je kind een muggenplaag zonder moeite door te komen.

Insect 2230171 1920
1. Stilstaand water

Muggen leggen eitjes in stilstaand water. Let er op dat je geen water laat staan in plantenbakken, gieters, schaaltjes of bakjes. Zo voorkom je dat er een muggenfamilie bij je in komt wonen.

2. Lekker slapen met een klamboe

Hang een klamboe boven het bed van je kind. Let er hierbij wel op dat je kind de klamboe niet vast kan grijpen. Zo kunnen die vervelende muggen ’s nachts niet in de buurt komen en kan je kind lekker doorslapen.

3. Anti-muggen spray of gel

Je kunt je kind ter bescherming insmeren met anti-muggenspray of gel. Voor kinderen jonger dan 2 jaar kun je het beste even navraag doen bij de apotheek of drogist voor speciale kinderlotions. Kies niet voor een anti-muggenstick of anti-muggenstekker. Deze worden afgeraden bij jonge kinderen en zwangere vrouwen.

4. Citroen

Muggen houden absoluut niet van de geur van citroen. Zet bijvoorbeeld een schaaltje met citroensap in het raamkozijn.

5. Plaats horren voor ramen en deuren

Je kunt de ramen en deur van de kinderkamer overdag dichtlaten zodat muggen niet naar binnen kunnen glippen. Maar je kunt ook horren voor ramen en deuren plaatsen. Zo kun je de ramen en deuren open laten en maken de muggen geen kans meer.

Toch geprikt?

Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar bij de apotheek tegen de jeuk. Vraag wel advies welke middelen geschikt zijn voor jouw (jonge) kinderen. Een washandje met koud water kan de jeuk ook verlichten. Probeer je kind er in ieder geval zo min mogelijk aan te laten krabbelen.

Wil je meer tips of informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op. Onze professionals denken graag met je mee!

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.