Onze coronamaatregelen | Centrum voor jeugd en gezin Ga naar inhoud

Onze coronamaatregelen

Samen doen we er alles aan het coronavirus (COVID-19) te beheersen. In dit bericht lees je wat onze maatregelen zijn. Heb je een afspraak bij ons? Houd je dan aan deze maatregelen.
07 september 2020 - bijgewerkt op: 17 september 2020

Verplaats je afspraak als:

 • Jij of je kind gezondheidsklachten heeft (verkouden, niezen, loopneus, benauwd, hoesten, keelpijn, of verlies van reuk of smaak) of als iemand uit jullie gezin last heeft van benauwdheid of koorts heeft (hoger dan 38°C).
 • Jij of je kind de afgelopen 10 dagen contact had met iemand die corona heeft.
 • Jij of je kind de afgelopen 10 dagen in een gebied met kleurcode oranje of rood was.

Is jouw kind langdurig verkouden?
Heeft jouw kind een vaccinatie nodig, maar is hij al langer dan 4 weken verkouden? Als hij geen andere klachten heeft dan neusverkoudheid en het niet erger wordt, mogen jullie langskomen voor een prik. Neem contact met ons op, dan plannen we de afspraak in overleg in.

Tijdens je afspraak

 • Maximaal 1 begeleider per kind. 
  Ook broertjes en zusjes mogen niet mee. Geeft dit problemen? Neem dan voor je afspraak contact met ons op. De andere ouder kan eventueel meekijken of -luisteren via videobellen. Wil je dat een telefonische tolk aansluit? Dat kan. Neem ook dan vooraf contact met ons op.
 • Kom op tijd.
  Door de 1,5 meterregel kunnen minder mensen tegelijkertijd op onze locaties zijn. Kom daarom op tijd; zo kunnen we verspreid over de dag alle ouders en kinderen ontvangen.
 • Was je handen en die van je kind bij binnenkomst.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand en volg de instructies van onze professionals op.

Meer informatie

Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus (COVID-19) en houdt deze steeds actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM via 0800 – 1351. Heb je vragen of twijfels over het wel of niet komen naar de afspraak met een van onze professionals? Neem contact met ons op.

Meer weten over opvoeden, opgroeien en gezondheid tijdens de coronacrisis? Kijk dan op onze themapagina coronavirus.

Ben je benieuwd welke contactmomenten nu wel of niet doorgaan? Kijk dan op deze pagina.