Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Uit de CJG-krant: het werk van jeugdverpleegkundige Jelka

09 januari 2020 - bijgewerkt op: 03 november 2020

Jelka (49) is jeugdverpleegkundige. Ze heeft twee kinderen: een dochter van 19 en een zoon van 17.

Yelka e1578555776395

'Naast mijn werk op de locatie Kralingen-Crooswijk werk ik ook op het contactcentrum. Daar zijn we volledig met de vragen van ouders en jongeren bezig. En die kunnen best dringend zijn. Mensen bellen soms helemaal overstuur op, vooral ouders van jonge kinderen. Ze hebben meestal alles al geprobeerd, maar hun baby blijft bijvoorbeeld huilen. Of ze zijn gewoon heel erg bezorgd en willen nú een antwoord. Natuurlijk stellen wij eerst vast of er iets medisch aan de hand is, en bij de minste twijfel sturen we ze door naar de huisarts. Maar vaak weten ouders het gewoon even niet meer. Wij denken dan met ze mee, geven ze informatie en helpen ze op een andere manier naar het probleem te kijken. Bijvoorbeeld door ze te vertellen wat normaal huilgedrag eigenlijk is. En ik stel veel vragen, zoals: wat zou je nu fijn vinden om te doen? Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is als je snel terechtkunt met je verhaal. Misschien is het probleem niet direct opgelost, maar het helpt enorm als iemand even meedenkt. Ik ben heel blij om te merken dat ouders weer verder kunnen na zo’n contact.'

Dit portret is afkomstig uit onze CJG-krant 2019: GROEI!

Geen vraag is ons te gek!

Heb jij ook een vraag over opvoeden, opgroeien of gezondheid? Neem dan contact met ons op. Onze professionals denken graag met je mee!

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.