Ga naar inhoud

Probeer gratis de Rotterdamse Peutergroep!

23 augustus 2021 - bijgewerkt op: 26 augustus 2021

Het is fijn en leerzaam voor peuters om samen te spelen. Daarom heeft Rotterdam Peutergroepen: speelgroepen met een leerzaam programma. Peuters van 2 tot 4 jaar kunnen hier een aantal uren per week spelen en leuke dingen doen. Wil je weten of de Peutergroep ook iets is voor jouw peuter? Je bent van harte welkom om vrijblijvend bij een Peutergroep te komen kijken.

Peuters illustraties Gemeente Rdam Los Gem Rdam Spelen en Leren Peuters01

Peuters kunnen bij de Peutergroep een aantal uren per week spelen en leuke dingen doen, zoals verven en knutselen, muziek maken, liedjes zingen of voorgelezen worden. Pedagogisch medewerkers van de groep begeleiden de peuters en stimuleren ze in hun ontwikkeling. Peuters leren met woorden duidelijk maken wat ze willen, maar ook rekening houden met elkaar en voor zichzelf opkomen. Een goede voorbereiding op de basisschool. Daarom betaalt de gemeente mee aan de Peutergroepen en houdt toezicht op veiligheid en kwaliteit, samen met de Inspectie van het Onderwijs. Er is altijd een Peutergroep in de buurt.

Kom vrijblijvend kijken

Peuters maken vaak een sprong in hun ontwikkeling op de Peutergroep. Wil je weten of de Peutergroep ook iets is voor jouw peuter? Je bent van harte welkom om vrijblijvend bij een Peutergroep te komen kijken, zonder dat je ergens aan vast zit. Ze vertellen je daar graag wat mogelijk is en wat het kost. Afhankelijk van jouw situatie kun je rekenen op een bijdrage van de gemeente. Voor Rotterdammers met schuldhulp is de Peutergroep gratis.

Je kunt een afspraak maken bij een Peutergroep bij jouw in de buurt. Locaties zijn te vinden op rotterdam.geostart.nl/peutergroep.

Gratis uitproberen

Sommige ouder(s)/verzorger(s) krijgen bij het consultatiebureau van het CJG Extra uren spelen en leren op de Peutergroep voor hun peuter. Deze ouder(s)/verzorger(s) kunnen de Peutergroep tijdelijk 4 weken gratis uitproberen, zonder dat ze daarna ergens aan vast zitten of iets verplicht zijn. De mogelijkheid voor 4 weken gratis proberen is in de periode van 30 augustus tot 31 december 2021. Een fijne manier om zonder gedoe en administratie te kijken of je peuter het leuk vindt.

Als je al een 'Extra uren spelen en leren'-formulier van het CJG heb ontvangen en nog niet gestart bent op de peutergroep, kan je contact opnemen met het CJG voor het afhalen van de waardebon voor 4 weken gratis proberen.

Meer informatie, locaties en verhalen van ouders: www.rotterdam.nl/peutergroep.

Ook interessant

Oefeningen thuis met Van Wiechen filmpjes
Lentekriebels: ontwikkelingen per leeftijdsfase
Met je gezin in quarantaine? 5 tips
Duurzamer leven met je gezin? 5 simpele tips
Meer berichten