Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Proost?

16 december 2018 - bijgewerkt op: 23 februari 2021

Hoe feestelijk is het om het nieuwe jaar in te luiden met een glas champagne? Natuurlijk vinden kinderen en jongeren dit ook leuk en willen ze hieraan meedoen.

Nieuwjaarborrelchampagnealcohol MR
Het is verleidelijk om een uitzondering te maken voor oud en nieuw

'Zoals iedereen wel zal begrijpen, raad ik dit sterk af', vertelt jeugdverpleegkundige Daniëlle Stoter. 'Alcohol is gewoon slecht voor de ontwikkeling van jonge hersenen. Het is verleidelijk om een uitzondering te maken voor oud en nieuw, maar daar heb je jezelf mee. Want als je erover nadenkt hoort alcohol er in Nederland heel vaak bij. Voor je het weet, heb je bij ieder feestje een discussie: ‘Toen mocht het wel!’ Niet aan beginnen dus. Kinderchampagne in een feestelijk champagneglas is een goed alternatief én … net zo leuk! Vinden je kinderen zich te oud voor kinderchampagne? Steeds meer wijnzaken verkopen ‘echte’ alcoholvrije champagne.'

Tip: spreek met je partner en alle aanwezige volwassenen af dat je consequent blijft, ook voor dit moment. Geen slokjes van ooms, tantes, opa’s en oma’s. Gewoon helemaal NIX.

Meer tips over de jaarwisseling? Kijk op onze themapagina!

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.