Ga naar inhoud

Shantala babymassage

12 juli 2018 - bijgewerkt op: 08 oktober 2020

Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage die de band tussen ouder en kind versterkt. Het kan door de ouder(s) gegeven worden en is een fijne en mooie manier van contact maken en elkaar aandacht geven. Ouder(s) leren door de massage de lichaamstaal van hun baby beter begrijpen en de baby voelt zich veilig bij hen. Ook zorgt regelmatige massage ervoor dat de baby rustiger wordt, beter slaapt en minder last heeft van darmkrampjes. Bovendien dalen de stresshormonen in het lichaam van ouder en kind.

Babyenmassage2
Doel van de cursus
Shantala babymassage heeft als doel de band tussen jou en je kind te versterken en de hechting te verbeteren.
Wat kun je verwachten van Shantala babymassage?
Shantala babymassage bestaat uit gemiddeld 3 huisbezoeken door een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige. Iedere bezoek verloopt min of meer volgens een vast patroon in een ontspannen, rustige sfeer. Na het uitwisselen van ervaringen wordt de babymassage stapje voor stapje geoefend, waarbij de docent verschillende houdingen en handelingen laat zien met behulp van een babypop. Een ouder vertelt: ‘Ik ben blij dat ik Shantala babymassage aangeboden heb gekregen. Ik heb geleerd dat het een manier is om contact te krijgen met mijn kind en dat we door de massage beiden ontspannen. Mijn kind heeft na de massage minder krampjes en slaapt beter.’
Wie komt in aanmerking voor Shantala babymassage?
Jij en je baby komen in aanmerking als er sprake is van: - premature baby - huilbaby - baby met een moeilijk temperament - slecht slapende baby - alleenstaande ouder - laagbegaafde moeder - tienermoeder of jonge moeder (tot 24 jaar) - ouder met depressieve klachten - ouder met nare jeugdervaringen - ongewenste zwangerschap, waarbij de moeder zich voornamelijk negatief uit over komst van de baby. De CJG-professional maakt de afweging voor aanmelden aan de hand van bovenstaande verwijscriteria en haar professionele blik. Als er sprake is van ten minste 1 item, kun je aangemeld worden voor één op één Shantala babymassage. Meld je aan als: - je voldoet aan één van de criteria - je weet wat de cursus inhoudt (doel van de cursus) - je weet dat er wordt verwacht dat je je baby bij voorkeur 2 tot 3 keer per week masseert zonder begeleiding, zowel tijdens de cursus als daarna, zolang jullie dit prettig vinden. - jij en je baby in Rotterdam wonen Je kunt Shantala babymassage volgen als je baby tussen de 6 weken en 9 maanden oud is.
Aanmelden
Neem contact op met jouw CJG-locatie. Of bel het algemene nummer van het CJG: 010 - 20 10 110. Voor Shantala hoef je niets te betalen.