Ga naar inhoud

Soa-thuistestactie voor jongeren

21 september 2021 - bijgewerkt op: 21 september 2021

Op 29 september kunnen jongeren zich gratis en laagdrempelig laten testen op soa’s. De soa-thuistestactie organiseren we samenwerking met Centrum Seksuele Gezondheid (onderdeel van GGD Rotterdam-Rijnmond).

Hartjes snoepjes liefde

Zonder afspraak kunnen jongeren op woensdag 29 september tussen 15.30 en 19.30 uur een thuistestpakket ophalen bij CJG Centrum op de 2e etage van de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

Ook voor vragen over relaties, seks en liefde

Naast de soa-test, kunnen jongeren ook terecht bij de jeugdverpleegkundige met vragen over relaties, seks en liefde. De thuistest is vertrouwelijk en voor jongeren tot 25 jaar in Rotterdam-Rijnmond. De uitslag krijg je per sms en een eventuele behandeling is kosteloos bij de GGD.

Let op: jongens die seks hebben met jongens kunnen zich voor een soa-test aanmelden bij Testlab van Man tot Man, omdat de thuistest niet compleet is voor deze doelgroep.

Tip voor ouders: praat met je kind over seksuele gezondheid

Misschien heb je het gevoel dat je puber al veel kennis heeft opgedaan op school en dat je er niet meer over hoeft te vertellen. Maar in de praktijk werkt dit vaak anders. Door verhalen van vrienden of sociale media kan je kind een verkeerd beeld krijgen. Daarom is het juist belangrijk dat je erover praat met je kind.

Over seksualiteit praten is makkelijker gezegd dan gedaan. De meeste pubers willen dit onderwerp niet met hun ouders bespreken. Om ervoor te zorgen dat je een goed gesprek kunt voeren met je kind geeft orthopedagoog Shirley een aantal tips om te praten over seks met je kind.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen over de soa-thuistestactie of praten met je kind over seksuele gezondheid? Neem dan contact met ons op. Onze professionals denken graag met je mee!