Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Tips en activiteiten: een leuke herfstvakantie voor het hele gezin

17 oktober 2019 - bijgewerkt op: 23 februari 2021

De herfstvakantie staat weer voor de deur. De dagen worden kouder en regenachtiger, maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen. Vind je het lastig om te bedenken wat je met je kind kunt gaan doen? Wij hebben een aantal budgetvriendelijke tips voor je!

Gezinlolgezelligbuitenouderschapoudersdochters MR

Iets leuks doen met je kind hoeft niet veel geld te kosten. Voor sommige activiteiten hoef je niet eens de deur uit en heb je maar een paar spulletjes nodig die je mogelijk al in huis hebt.

Maak een herfstwandeling

In de herfst verandert er veel in de natuur. De bladeren veranderen van kleur en vallen van de bomen. Er liggen kastanjes, eikels en dennenappels. Dan is het heel mooi om een boswandeling te maken. Kleed je kind warm aan en trek schoenen aan die vies mogen worden. Vergeet je paraplu niet!

Tip: verzamel alle mooie bladeren, eikels en kastanjes die jullie vinden om later mee te knutselen.

Samen koken of bakken

Zoek samen een lekker recept uit voor een taart, koekjes of kook samen het favoriete gerecht van je kind. Twijfel je wat je je kind al kan laten doen? Lees dan ons artikel eens over koken met kinderen.

Tip: nodig familie of vrienden uit om te helpen met opeten.

Filmmarathon

Je hoeft niet naar de bioscoop te gaan om films te kijken: bouw je woonkamer om tot privé-bioscoop! Veel goedkoper en een stuk knusser. Doe de gordijnen dicht, schuif de tafel opzij en leg wat lekkere kussens op de grond. Kruip samen onder een dekentje, maak een grote bak popcorn en kijk naar jullie favoriete (kinder)films.

Karaoke

Ga samen zingen! Als je kind van zingen houdt, zijn er karaoke-sets te koop bij speelgoedwinkels, maar op YouTube staan ook eindeloos veel karaoke-versies van kinderliedjes.

Maak herfstknutsels

Verzamel buiten mooie kastanjes, eikeltjes en bladeren. Heb je satéprikkers, wol en viltstift in huis? Dan kan je al heel veel mooie creaties maken. Inspiratie nodig? Bekijk onze herfstknutsels!

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.