Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Vaccinatiedagen voor kinderen en jongeren in november en december

27 oktober 2021 - bijgewerkt op: 27 oktober 2021

De prikken van het Rijksvaccinatieprogramma zijn onverminderd belangrijk. Ze beschermen kinderen tegen ernstige infectieziekten. Daarom organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in november en december weer coronaproof vaccinatiedagen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Het RIVM nodigt 38.108 kinderen en jongeren uit om hun DTP-, BMR-, HPV- en MenACWY-prik te halen tegen onder andere mazelen, het humaan papillomavirus en meningokokken.

Vaccintatie Ahoy algemeen 13 ORIGINAL
Wie krijgen een uitnodiging?
  • DTP/BMR-vaccinatie: alle kinderen geboren in 2012. Maar ook kinderen die zijn geboren zijn in 2011 en hun DTP- en/of BMR-vaccinatie nog niet hebben gehad, ontvangen een uitnodiging. Deze vaccinaties zijn de laatsten van een serie die is gestart op babyleeftijd. De eerdere prikken kregen de kinderen tijdens de bezoeken aan het consultatiebureau, dat onderdeel is van het CJG.
  • HPV-vaccinatie: meisjes die dit jaar 13 jaar worden en meiden die geboren zijn tussen 2002 en 2006 en nog één of meerdere HPV-prikken missen, kunnen ook de vaccinatie tegen het humaan papillomavirus (HPV) halen. Er zijn 2 prikken nodig om voldoende bescherming te krijgen. Meisjes ouder dan 15 jaar hebben 3 prikken nodig. Kom je voor je tweede of derde prik, controleer dan of je de volgende prik al mag halen.
  • MenACWY-vaccinatie: alle jongeren die zijn geboren in 2007 kunnen deze prik krijgen. Ook jongeren geboren in 2006 en die de MenACWY-vaccinatie nog niet hebben gehad, zijn uitgenodigd om de prik alsnog te halen.
Vragen of twijfels over vaccinaties?

Kijk dan op onze website eenprikzogepiept.nl voor betrouwbare informatie over vaccineren, het Rijksvaccinatieprogramma en de 12 infectieziekten waartegen wordt gevaccineerd. Je vindt er ook video’s en een overzicht van alle vaccinatiedagen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Stel je liever jouw vraag aan één van onze professionals? Dan kan dat op de manier die jij prettig vindt; telefonisch, via WhatsApp, chat, sociale media of een consult.

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.