Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Vaders van nu

23 augustus 2017 - bijgewerkt op: 23 februari 2021

De vader is een krachtige factor in de opvoeding. Positief betrokken vaderschap kenmerkt zich door spel(en), uitdaging, het verkennen en nemen van risico’s, aanmoediging van onafhankelijkheid. Later in de ontwikkeling heeft dit een uitwerking in de ondersteuning bij de overgang naar de wereld buiten het gezin. Je leest er meer over in de publicatie van Louis Tavechio.

CJG vadershoot maart2016 53891

Dat wisten jullie papa’s natuurlijk al lang en de mama’s vast ook. We willen jullie – de vaders – de ruimte geven om te vertellen over het vaderschap. Lees meer over het vaderschap en praat mee op onze Facebookpagina. Laat je horen en zien! Laat ons zien wat je op je vrije dag doet met de kinderen. Vertel ons of jij je ook frustreert aan het feit dat jij je baby niet kunt verschonen in het mannentoilet. Vertel ons: waar ben jij mee bezig? Meer voor vaders (en moeders):

blog-balk-3
kind-en-vader
kindje

Vader worden Vaders toen en nu: wat is er anders?

Vaders over het vaderschap
Ik vind het belangrijk dat mijn dochter weet dat ik er onvoorwaardelijk voor haar ben.
Vaders

Steven (links) – vader van 1 dochter – “Ik vind het belangrijk dat mijn dochter weet dat ik er onvoorwaardelijk voor haar ben.“

Nadjm (midden) – bijna vader – “Ik word straks vader en kijk er erg naar uit. Mijn eigen vader ken ik niet dus een voorbeeld had ik niet. Ik ben vast een natuurtalent.”

Johnny (rechts) – vader van 5 kinderen – “Aandacht is het belangrijkste in het leven van je kind. Bedenk eens hoe je kind een afwijzing ervaart als je bijvoorbeeld zegt: “Nee, ik heb nu geen tijd.” Dat gevoel is al heftig voor ons als volwassenen, laat staan voor een kind”.

Wil je in contact komen met het Centrum voor Jeugd en Gezin in jouw omgeving? Zoek dan hier jouw CJG in de regio Rotterdam of stel je vraag via Facebook Messenger.