Ga naar inhoud

Waarom baby’s zo schattig zijn

29 mei 2017 - bijgewerkt op: 23 februari 2021

Smelt jij ook helemaal weg als je een baby ziet? De schattige bolle wangetjes, het gebrabbel, of misschien omdat ze zo klein zijn? Maar dat baby’s er zo schattig uitzien is niet zomaar, daar is namelijk een belangrijke reden voor.

Shutterstock 143408068

Grote ogen, ronde gezichten, bolle wangetjes en een super zachte huid! Dat zijn de kenmerken die een baby schattig maken. Deze kenmerken roepen bij volwassenen het gevoel op om ervoor te willen zorgen en ze te beschermen. Ze kunnen niet voor zichzelf zorgen, maar omdat ze er lief uitzien doen wij dat graag. Dat een baby er schattig uitziet is dus puur om te overleven. Baby’s roepen vertedering op en dat zorg ervoor dat er hulp komt wanneer dat nodig is. Het ouderinstinct wordt geactiveerd en het zorgt ervoor dat ouders of verzorgers goed voor hun kinderen zorgen. Zelfs als je kind constant huilt en je moe bent omdat je nachten niet hebt kunnen slapen, zorgen we nog met alle liefde voor de baby.

Dat een baby schattig is, is dus om te overleven. Het neemt natuurlijk niet weg dat het super leuk is om naar te kijken. Daarom hierbij een filmpje voor jouw dagelijkse dosis schattigheid!