Ga naar inhoud

Beeldbellen met het CJG

Een deel van onze dienstverlening kan via beeldbellen. Denk aan sommige consulten, cursussen of een themabijeenkomst. We maken een afspraak, bellen je een paar dagen van tevoren, sturen een e-mail met een link en meer informatie, en starten de beeldbel afspraak op het afgesproken tijdstip. Hoe het werkt, zie je op deze pagina.

Veelgestelde vragen
Beeldbellen via Microsoft Teams, hoe werkt dat?

Over hoe beeldbellen met ons werkt, maakten wij een video. Of bekijk het stappenplan.

Beeldbellen, is dat wel veilig?

Gebruiken van Microsoft Teams is anoniem en veilig. Wij beeldbellen je altijd via onze beveiligde werkomgeving. Ook voldoet de technische beveiliging van Microsoft Teams aan alle veiligheidseisen.

Ik heb nog geen Microsoft Teams, wat nu?

Geen probleem! Je hebt alleen een e-mailadres, computer, laptop, tablet of smartphone nodig. Wij sturen je een e-mail met een link. Klik je daarop, dan word je automatisch naar Teams geleid. Je geeft toestemming om je microfoon en je camera te gebruiken. Daarna kies je voor Deelnemen in Microsoft Edge. Dit werkt op alle internetbrowsers en devices. Vul vervolgens bij Naam invoeren jouw e-mailadres in. Het is wel belangrijk dat je het e-mailadres intypt waarop wij je uitnodigden voor de beeldbelafspraak. Tot slot klik je op Nu deelnemen. In het stappenplan en de video zie je meer uitleg.

Ik wil of kan niet beeldbellen, wat nu?

Een aantal afspraken is ook nu op locatie, bijvoorbeeld wanneer een baby een prik nodig heeft. Andere consulten kunnen telefonisch of, als dat nodig is, op de CJG-locatie. Als het coronavirus onder controle is, maken we (ook hier geldt: als dat nodig is) graag weer een afspraak op een van onze CJG-locaties of op school.

Kan beeldbellen voor alle consulten?

Een prik geven, de hielprik afnemen of bijvoorbeeld lichamelijk onderzoek kunnen natuurlijk niet via beeldbellen. Maar een (advies)gesprek, themabijeenkomst of bijvoorbeeld een cursus kunnen in veel gevallen prima op deze manier. Je bent in je eigen omgeving, hoeft niet naar ons toe te komen en kunt snel een vraag aan ons stellen of even met ons overleggen.

Videos

Beeldbellen met het CJG: zo werkt het

Vragen? Neem contact op!

We helpen je graag, maar voor je contact opneemt: in een korte periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zit jouw antwoord erbij. Je vindt ze hier.


Wij weten als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is. Daarom kun je ons er alles over vragen. Net als over het opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongere. Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek).

Angela
helpt je graag
Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.
Ontmoet het team