Ga naar inhoud

                 KCC Banner 01 2020

Contact

We helpen je graag, maar voor je contact opneemt: in een korte periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zit jouw antwoord erbij. Je vindt ze hier.

Wij weten als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is. Daarom kun je ons er alles over vragen. Net als over het opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongere. Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek).

Druktemeter

We helpen je snel!
Bel onze professionals (24 uur per dag), De druktemeter geeft de volgende drukte aan:Gemiddeld
Stel je vraag via WhatsApp (24 uur per dag), De druktemeter geeft de volgende drukte aan:Gemiddeld
Afspraak maken of verzetten via WhatsApp (8.30-16.30u), De druktemeter geeft de volgende drukte aan:Gesloten
Stuur een e-mail, De druktemeter geeft de volgende drukte aan:Gemiddeld
Stel je vraag op Instagram, De druktemeter geeft de volgende drukte aan:Gemiddeld
Stel je vraag op Facebook, De druktemeter geeft de volgende drukte aan:Gemiddeld
Chat met ons, De druktemeter geeft de volgende drukte aan:Gesloten
Contactpersoon Lalita
Lalita
helpt je graag
Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.
Ontmoet het team
Veelgestelde vragen
Vragen over onze aangepaste dienstverlening (ivm het coronavirus)

In een korte periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. De meestgestelde vragen zetten we voor je op een rijtje.

Vragen over afspraken

Ik ben het tijdstip van mijn afspraak vergeten, waar kan ik het terugvinden?
De afspraak staat in het ouderportaal (voor alle kinderen die zijn geboren vanaf 1 januari 2012) en 2 dagen van tevoren krijg je van ons een herinnerings-sms. Je kunt ook met ons bellen, e-mailen, appen of chatten.

Ik ben te laat voor mijn afspraak, wat moet ik doen?
Je kunt ons bellen, appen of chatten. Je hoort dan direct of de afspraak nog kan doorgaan. Is daarvoor niet meer genoeg tijd? Dan kun je gelijk een nieuwe afspraak inplannen.

Ik wil mijn afspraak verzetten, hoe kan ik dit doen?
Is jouw kind geboren op of na 1 januari 2012, dan kun je jouw afspraak verzetten via het ouderportaal. Is jouw kind ouder of wil je een extra consult verplaatsen? Neem dan contact op met ons op.

Op welke locatie heb ik een afspraak?
Is jouw kind geboren op of na 1 januari 2012, dan zie je het in het ouderportaal. Ook staat de locatie in de uitnodiging per brief of e-mail. Maar je kunt het ook altijd vragen aan een van onze professionals.

Ik wil een extra consult inplannen, kan dat?
Dat kan! Je kunt ons daarvoor bellen, e-mailen of met ons appen of chatten.

Kan ik mij voorbereiden op een afspraak?
Ja dat kan. In de filmpjes over onze contactmomenten kun je zien wat je kunt verwachten.

Vragen over inloopspreekuren

Wanneer is het inloopspreekuur?
Je vindt het inloopspreekuur op de pagina van jouw CJG-locatie. Of vraag het ons via e-mail, app, chat of telefoon.

Vragen over groeicurve

Ik wil de groeicurve van mijn kind opvragen. Hoe kan ik dat doen?
Is jouw kind geboren op of na 1 januari 2012, dan vind je de groeicurve in het ouderportaal. Je kunt het ook aan een van onze professionals vragen.

Vragen over vaccineren

Krijgt mijn kind een vaccinatie?
Wij vaccineren kinderen als ze 8 weken, 3 maanden, 4 maanden, 11 maanden, 14 maanden en ruim 3,5 jaar oud zijn. Je leest er meer over op onze website eenprikzogepiept.nl, waar je onder meer het vaccinatieschema van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vindt. In het ouderportaal zie je of bij jouw komende afspraak een vaccinatie hoort. Dat kunnen we ook voor je nakijken als je contact met ons opneemt.

Wanneer zijn de vaccinatiedagen?
Op eenprikzogepiept.nl vind je een overzicht van onze priklocaties en data. Je kunt het ook vragen aan een van onze professionals.

Vragen over onze dienstverlening

Zijn de consulten bij het CJG verplicht?
Nee, dat zijn ze niet. Samen met jou maken we graag mogelijk dat jouw kind gezond en veilig opgroeit, maar je mag zelf kiezen of je onze diensten wilt gebruiken.

Ik wil geen gebruikmaken van de diensten van het CJG. Hoe kan ik dat laten weten?
Dit kun je telefonisch of per e-mail, chat of app aan ons doorgeven. Je vindt de gegevens op onze contactpagina.

Wanneer zien jullie mijn kind?
In ons overzicht van contactmomenten kun je vinden wanneer wij elk kind normaal gesproken zien.

Vragen over verhuizen

Ik ben verhuisd naar een gemeente waar jullie de jeugdgezondheidszorg verzorgen. Krijgen jullie het dossier van mijn kind vanzelf door?
Nee, daarvoor hebben we eerst jouw toestemming nodig. Als je ons belt of een of een e-mail stuurt, vragen wij daarna het dossier op bij de organisatie waarvan jouw kind eerst jeugdgezondheidszorg kreeg.

Ik ga verhuizen naar een andere gemeente, met een andere organisatie voor jeugdgezondheidszorg. Hoe krijgen zij het dossier van mijn kind?
De nieuwe organisatie kan het dossier bij ons opvragen. Je kunt daarvoor dit e-mailadres doorgeven: ca@cjgrijnmond.nl

Vragen over dossier van je kind

Wat staat er in het dossier van mijn kind?

Het dossier geeft een beeld van de gezondheidssituatie en de ontwikkeling van het kind met als doel goede zorg te bieden. Zorgverleners zijn verplicht om deze gegevens bij te houden. Een medisch dossier geeft een beeld van de gezondheidssituatie van een kind.

Hoe kan ik het dossier van mijn kind opvragen?

Is je kind geboren na 01 januari 2012? Dan kun je vanaf 1 juli 2020 het dossier van je kind digitaal opvragen via het ouderportaal. Hoe je dit doet, kun je lezen op deze pagina. Is jouw kind ouder dan 8 jaar? Dan kun je het dossier van je kind opvragen via ons contactcentrum.

Hoe krijg ik het dossier van mijn kind aangeleverd?

Je krijgt een melding wanneer je het dossier kunt downloaden in het ouderportaal. Wanneer je kind ouder is dan 8 jaar, ontvang je een pdf van het dossier per e-mail.

Wie mag het dossier inzien?

Is je kind jonger dan 12 jaar? Dan beslis jij over de medische gegevens. Daarom heb jij inzage in het medisch dossier. Wanneer je kind ouder is dan 12, maar nog geen 16 jaar oud, moet je kind jou toestemming geven voor inzage. Vanaf 16 jaar mag alleen je kind het dossier zelf inzien. We willen er zeker van zijn dat het dossier alleen wordt ingezien door iemand die dat mag. Daarom krijg je zodra je bent ingelogd een aantal vragen.

Vragen over contact buiten kantoortijden

Hoe kan ik jullie ‘s avonds, ‘s nachts of in het weekend bereiken?
Ook buiten kantoortijden denken we graag met je mee. Vragen over opvoeden, opgroeien of gezondheid kun je altijd stellen via ons telefoonnummer 088 – 20 10 000. Via WhatsApp zijn we buiten kantoortijden bereikbaar via 085 – 80 81 567.

Kan ik buiten kantoortijden mijn afspraak verplaatsen?
Dat kan 24/7 in het ouderportaal, voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2012. Je logt in met je DigiD. Via ons contactcentrum kan het op werkdagen, overdag.

Kom langs bij jouw CJG

Met 51 locaties in de regio is er altijd een CJG bij jou in de buurt. Vul hieronder je postcode in en zie direct de dichtsbijzijnde locatie.

  Overige contact opties

  Groeigids logo 2
  Groeigids

  Van zwangerschap tot babytijd, basisschoolleeftijd en jongvolwassenheid; de informatie in de GroeiGids groeit mee met de levensfase van je kind.

  Logo jouw GGD bewerkt
  JouwGGD.nl

  Op jongerenwebsite JouwGGD.nl vindt jouw kind antwoorden op vragen over lichaam, gevoel en leefstijl. En over onderwerpen waarover het thuis liever niet praat.

  Youtube 768x964
  YouTube

  Op ons YouTubekanaal vind je filmpjes over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Maar ook over het werk van onze professionals en de Puberchallenge, dé online cursus voor ouders met pubers.

  Feedback 768x511
  Feedback

  Ben je tevreden over ons, kon het beter of heb je een goed idee? We horen het graag!