Ga naar inhoud
Sociale vaardigheden |Weerbaarheid |8-10 jaar |Ontwikkeling kind |Sociale weerbaarheid |Kinderen |Basisschoolkind |Op locatie |Ridderkerk |Albrandswaard |Barendrecht

Sociale vaardigheid- / weerbaarheidstraining groep 5, 6 en 7

Deelname aan het sociale verkeer valt niet altijd mee. Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld. In 7 lessen van 5 kwartier groeit het zelfvertrouwen van je kind en ontwikkelt hij vaardigheden om zich staande te houden in het contact met andere kinderen. Per cursus is er ruimte voor 8 kinderen.

Voor wie?

De training is er voor alle kinderen van groep 5,6 en 7 uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk die graag willen leren om op een goede en leuke manier met andere kinderen om te gaan. Is jouw kind bijvoorbeeld wat verlegen of onzeker en heb je het idee dat hij buiten de groep valt of dreigt te vallen? Doet hij mee met dingen die hij eigenlijk niet wil, puur om erbij te horen? Of zoekt je kind contact door te druk of stoer gedrag, in de hoop dat hij hiermee vriendjes maakt, terwijl dit juist vaak averechts werkt? Dan is de training iets voor hem. Het kan ook zijn dat jouw kind het lastig vindt om zijn gevoelens op de juiste manier te uiten, ook dan heeft hij baat bij deze training.

Programma

Tijdens de training komen diverse onderwerpen aan bod, zoals: 'stevig staan', 'omgaan met gevoelens', 'wat doe je als je last hebt van iemand', 'omgaan met kritiek' en 'kijken naar je kwaliteiten'. De kinderen oefenen spelenderwijs met situaties. Je kind leert tenslotte het snelst door te doen en ervaren. Er wordt ook een ouderbijeenkomst georganiseerd.

Wanneer

De bijeenkomsten gaan i.v.m. het coronavirus voorlopig niet door. Je kunt je wel aanmelden: we kijken dan tijdens een intake wat de mogelijkheden zijn.

Ben je al aangemeld? Dan ontvang je van ons een mail wanneer de training weer start.

Waar

Lowstercoaching: Keurmeesterstraat 7A,2984 BA Ridderkerk

Aanmelden

Wil je deelnemen? Vul dan het onderstaande formulier in. We nemen contact met je op over het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek met jou en je kind.

Aanmelden Sociale vaardigheid- / weerbaarheidstraining groep 5, 6 en 7

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met persoonlijke gegevens? Bekijk dan hier ons privacyreglement

Sociale vaardigheid- / weerbaarheidstraining groep 5, 6 en 7

Datum
Nader te bepalen
Tijd
Nader te bepalen
Voor
Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk
Waar
Keurmeesterstraat 7A, Ridderkerk

Deel deze pagina met anderen

Deze pagina met anderen delen?

Je hebt de url zojuist gekopieerd.