Ga naar inhoud

Time4U! Jongerengroep

Indigo preventie organiseert de Time4U! jongerengroep KOPP/KVO. Dit is een groep voor jongeren waarvan een ouder psychische of verslavingsproblemen heeft. Maak jij je zorgen om je vader of moeder, heb je misschien vragen over wat er met je ouder aan de hand is, voel je je wel eens schuldig of wil je weten hoe andere jongeren hiermee omgaan, dan is de Time4U! jongerengroep iets voor jou.

Bij de Time4U! jongerengroep praat je met leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie zitten. Dit kan je helpen om beter met jouw situatie om te gaan. Opgroeien in een gezin waar een ouder psychische of verslavingsproblemen heeft, is niet altijd makkelijk. Juist op jouw leeftijd heb je meer ruimte nodig. Je gaat naar de middelbare school en je krijgt steeds meer je eigen leven.

Maar als je je zorgen maakt om je vader of moeder is dat lastig. Misschien heb je vragen, voel je je schuldig of wil je weten hoe andere jongeren hiermee omgaan? In de Time4U! jongerengroep in Brielle praat je met leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie zitten. Dit kan je helpen om beter met je situatie om te gaan.

In de training leer je op ontspannen wijze over de situatie thuis te praten en krijg je begrijpelijke informatie over ziekte/verslaving van je ouder(s). Ook gaan ze met oefeningen aan de slag om beter met de situatie thuis om te gaan. En je krijgt tips en trucs om ruimte te maken voor je eigen gevoelens. Als je dat kunt of wilt mag je jouw verhaal vertellen aan leeftijdgenoten die in dezelfde situatie zitten.

Voor wie
  • Voor jongeren op de middelbare school
  • Gratis voor jongeren uit de Gemeente Brielle, Westvoorne, Hellevoetsluis
  • Maximaal 7 deelnemers
Waar en wanneer
  • 8 wekelijkse fysieke bijeenkomsten van 1.5 uur
  • Startdatum: donderdag 7 oktober
  • Tijd: van 17.30 tot 19.00 uur
  • Locatie: CJG Brielle, Gooteplein 5
Aanmelden

Aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met Indigo Preventie via 088 357 17 00 of mail naar preventie@indigorijnmond.nl.

Deze training wordt niet georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je terecht bij Indigo preventie, de organisatie die verantwoordelijk is voor de inhoud en kwaliteit van de training.

Time4U! Jongerengroep

Datum
07 oktober 2021
Tijd
17.30 - 19.00
Voor
Brielle Hellevoetsluis Westvoorne
Waar
Gooteplein 5b

Deel deze pagina met anderen

Deze pagina met anderen delen?

Je hebt de url zojuist gekopieerd.