Ga naar inhoud
Enver |Scheiden |Ouderschap |Scheiden |Ouders |Op locatie |Lansingerland

Samen een nieuw gezin

Opvoeden is een vaardigheid waar men geen les in krijgt, vaak wordt door zelfstudie, tips van familie en omgeving een keus gemaakt hoe je als ouders het beste keuzes kunt maken bij het opvoeden van je kind.

In complexe situaties – zoals na een scheiding – spelen heel andere thema’s een rol. Vooral hoe je taken verdeeld ná de scheiding, toch samen opvoedt, maar ook de invloed van een nieuwe partner. De cursus ‘Samen een nieuw gezin’ geeft handvatten, tips en uitvoeringsvaardigheden om ook in deze nieuwe situatie je weg te vinden.

Voor wie

De training is voor ouders/opvoeders die na een scheiding tegen vraagstukken rond het opvoeden van een kind oplopen en bereid zijn zelf (of met de nieuwe partner samen) problemen aan te pakken en op te lossen.

  • De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur per week.
  • Er is één cursusleider.
  • De groep bestaat uit 10 tot 14 opvoeders (liefst partners).

Samen een nieuw gezin is een aanbod dat samengesteld is door Enver. De cursus geeft vooral praktische tips hoe ouders en stiefouders hun taak in de opvoeding kunnen pakken. Door bespreking, oefening van vaardigheden en thuisopdrachten ontstaat een dynamische sfeer waarin de ideeën over een gezond opvoedklimaat gekoppeld worden aan vaardigheden en opvoeduitgangspunten van (stief)ouders.

Aanmelden?

Vul dan onderstaande formulier zo volledig mogelijk in. Pedagoog Charlotte Vermerris van Kwadraad zal dan contact met u opnemen en samen met u en uw kind kijken wat de best passende training is. Bellen mag ook via telefoonnummer 06-40715256.

Aanmelden Samen een nieuw gezin

Wil je meer weten over hoe wij omgaan met persoonlijke gegevens? Bekijk dan hier ons privacyreglement

enver jeugd en opvoedhulp

Deze training wordt niet georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je terecht bij de organisatie die verantwoordelijk is voor de inhoud en kwaliteit van dit aanbod.

Samen een nieuw gezin

Nader te bepalen
Nader te bepalen
Lansingerland

Deel deze pagina met anderen

Deze pagina met anderen delen?

Je hebt de url zojuist gekopieerd.

Deel deze pagina via e-mail
Deel deze pagina via Instagram
Deel deze pagina via Facebook