Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten
groepsbijeenkomst |8-12 jaar |stress thuis |Indigo |Ontwikkeling kind |Zelfbeeld kind |Kinderen |Basisschoolkind |Op locatie |Rotterdam

Billy Boem

Indigo preventie Rijnmond organiseert de Billy Boem training voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. Billy Boem is een groep voor kinderen die extra steun kunnen gebruiken, omdat er thuis of in de omgeving sprake is van stress/spanningen.

Wanneer het thuis of in de omgeving van een kind onrustig is, kan dit voor een kind lastiger zijn dan we denken. Ouders proberen problemen soms te verbergen, maar kinderen krijgen veel mee. Kinderen die langere tijd in een omgeving verkeren waarin sprake is van stress/spanningen, hebben een groter risico op problemen. Bijvoorbeeld problemen op het gebied van aangaan van vriendschappen met leeftijdsgenoten, erg somber of depressief worden, faalangst ontwikkelen of een zorg-rol op zich nemen waar ze nog niet aan toe zijn.

Wat leer je?

Voor veel kinderen is het fijn als ze in contact zijn met andere kinderen die in eenzelfde situatie zitten. Door middel van praten, voorgelezen verhalen, spel- en creativiteitsvormen leren de kinderen beter omgaan met moeilijke situaties. Ze leren dat ze niet de enige zijn, dat het niet door hen komt en ze leren hun eigen gevoelens herkennen en uiten.

Praktische informatie

Billy Boem bestaat uit 10 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur en 3 ouderbijeenkomsten. Meedoen aan Billy Boem is gratis voor kinderen uit Rotterdam. De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties in Rotterdam.

Rotterdam Zuid

  26 januari t/m 6 april 2022

  14.00 – 15.30 uur

  Locatie: Dynamostraat 18 op de 4e verdieping

  Rotterdam Alexander

  9 februari t/m 20 april 2022

  14.00 – 15.30 uur

  Locatie: volgt

  Rotterdam Hoogvliet

  25 januari t/m 5 april 2022

  15.30 – 17.00 uur

  Locatie: Jacobusschool, Hesselingstraat 5, 3192 BC Hoogvliet

  Rotterdam Noord/Kralingen Crooswijk

  Start in de week van 24 januari 2022

  15.30 – 17.00 uur

  Locatie: volgt

  Aanmelden kan via e-mail preventie@indigorijnmond.nl of telefoon: 088- 357 17 00

  Deze training wordt niet georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je terecht bij Indigo preventie Rijnmond, de organisatie die verantwoordelijk is voor de inhoud en kwaliteit van deze training.


  Billy Boem

  Datum
  26 januari 2022
  Tijd
  14.00 - 15.30
  Voor
  Rotterdam
  Waar
  Rotterdam