Cursussen voor kinderen en jongeren (BAR)

Het CJG biedt verschillende preventieve cursussen aan. Deze cursussen zijn kosteloos voor kinderen en jongeren uit de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Interesse? Vul het formulier in bij de betreffende cursus en er wordt contact met je opgenomen.

Brugklastraining

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. De brugklastraining bereidt leerlingen uit groep 8 voor op het middelbaar onderwijs. Het accent ligt op weerbaarheid en assertiviteit; relaxed en stevig de brugklas in.

Bekijk de cursus

Faalangstreductietraining

Gezonde spanning werkt mee aan een goede prestaties. Een teveel aan spanning kan juist averechts werken. Voor kinderen van 9-12 met faalangst bestaat de faalangstreductietraining. Kinderen leren hoe ze kunnen omgaan met faalangst.

Bekijk de cursus

Hoogsensitieve kinderen

Sommige kinderen zijn sensitiever dan anderen: ze reageren vanuit hun gevoel op gebeurtenissen. Voor deze kinderen van 8 tot en met 12 jaar bieden wij een cursus aan. In de cursus wordt gewerkt met verhalen, oefeningen, tekeningen en spel.

Bekijk de cursus

KIES - Kinderen in Echtscheidingssituaties

Wanneer ouders gaan scheiden of net gescheiden zijn, ontstaat voor kinderen een nieuwe situatie. Tijdens de cursus Kinderen In Echtscheiding Situaties (KIES) leren kinderen van 6 tot en met 13 jaar met deze nieuwe situatie om te gaan.

Bekijk de cursus

KOPP training

Opgroeien in een gezin waarvan je vader of moeder veel stress ervaart, is niet makkelijk. Door te praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken, worden deze jongeren geholpen om beter om te gaan met de situatie thuis.

Bekijk de cursus

SOVA/ weerbaarheid groep 5, 6, 7

Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld.

Bekijk de cursus

SOVA/ weerbaarheid groep 8/ klas 1 VO

Sommige kinderen staan niet zo stevig in hun schoenen of vinden het lastig om op een goede manier contacten te leggen en te onderhouden. Voor deze kinderen is de Sociale vaardigheids- / weerbaarheidstraining (SoVa) ontwikkeld.

Bekijk de cursus