Handige site en apps | Centrum voor jeugd en gezin Ga naar inhoud

Handige site en apps

Van nuttige informatie over je zwangerschap tot leerzame en veilige apps voor peuters, van veiligheid tot info over goed eetgedrag. Wij hebben hieronder alle apps en websites verzameld waarvan wij denken dat ze echt iets toevoegen voor jou of jouw kind.

Anticonceptie voor jou

Welke anticonceptie past het beste bij jou? Doe de keuzehulp en je krijgt antwoord op deze vraag. Deze website is een initiatief van Rutgers.

BoekStart

De BoekStart app staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. Ook vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app.
Kosten: gratis.

Cinekid AppLab

Deze app is dé wegwijzer voor kwalitatieve, creatieve en veilige apps voor kinderen. Een hulpmiddel voor ouders, verzorgers en leerkrachten om eenvoudig passende apps te vinden voor kinderen van 2 tot 18 jaar.
Kosten: gratis.

EHBO app

Met de EHBO app van het Rode Kruis heb je alle EHBO instructies altijd op zak. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing. In deze app vind je eenvoudig wat je moet doen bij meer dan 80 veelvoorkomende EHBO situaties. De app bevat ook gesproken instructies en met de AED-knop vind je AED’s in de buurt.
Kosten: gratis.