Ga naar inhoud

Door het coronavirus is er misschien veel in je leven veranderd. Een hele poos moest je vooral thuis blijven en kon je niet naar school. Misschien kon je lang niet op bezoek bij opa en oma. De regels worden langzamerhand minder streng. Anderhalve meter afstand houden hoeft niet meer. Toch kan het soms nog verstandig zijn om niet te dicht bij anderen in de buurt te komen. Het was en is nog steeds een gekke tijd en misschien voel je je boos, verdrietig, bang of alleen. Praat hierover met de mensen om je heen.

De regels

Om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen het virus krijgen, neemt de Nederlandse overheid maatregelen. Maatregelen zijn regels waar iedereen zich aan moet houden. Zorg dat je weet aan welke regels jij je moet houden. Het is nu bijvoorbeeld belangrijk om vaak je handen te wassen en dat in kamers en schoollokalen genoeg frisse lucht komt. Op NJi.nl kun je alle maatregelen lezen.

Vragen over corona

Veel kinderen hebben vragen over het coronavirus. Misschien vraag je je af waarom je zo vaak je handen moet wassen? Of wil je weten wat je moet doen als er iemand verkouden is? Deze vragen en nog veel meer andere vragen worden beantwoord op NJi.nl.

Heb je vragen? Bespreek dit dan met je ouders of andere mensen die je vertrouwt.

Logo opvoeden keurmerk