Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Online opvragen dossier van je kind

Als ouder of verzorger heb jij het recht om het medisch dossier van je kind in te zien of een kopie daarvan op te vragen. Vanaf 1 juli 2020 heb je ook recht om digitaal het dossier van jouw kind op te vragen.

Wat staat er in het dossier van mijn kind?

Het dossier geeft een beeld van de gezondheidssituatie en de ontwikkeling van het kind met als doel goede zorg te bieden. Zorgverleners zijn verplicht om deze gegevens bij te houden. Een medisch dossier geeft een beeld van de gezondheidssituatie van een kind, met als doel goede en passende zorg te bieden.

Wie mag het dossier inzien?

Is je kind jonger dan 12 jaar? Dan beslis jij over de medische gegevens van je kind. Daarom heb jij inzage in het medisch dossier. Wanneer je kind ouder is dan 12, maar nog geen 16 jaar oud, moet je kind jou toestemming geven voor inzage. Vanaf 16 jaar mag alleen je kind het dossier zelf inzien.

We willen er zeker van zijn dat alleen de mensen die daar recht op hebben het dossier van je kind kunnen inzien. Dit vinden wij belangrijk. Daarom moet je bij het aanvragen het BSN en de geboortedatum van je kind(eren) invoeren én een aantal vragen beantwoorden.

Hoe kan ik het dossier online opvragen?

Is je kind geboren na 01 januari 2012? Dan kun je vanaf 1 juli 2020 het dossier van je kind digitaal opvragen via het ouderportaal. Op de startpagina staat een knop met ‘Cliëntdossier inzien’. Vervolgens klik je op de knop . Het dossier is dan nog niet direct in te zien: jouw verzoek moet eerst nog worden verwerkt. Je krijgt een melding wanneer je het dossier kunt downloaden in het ouderportaal.

Afbeelding van Clientdossier
Afbeelding van Clientdossier
2e Afbeelding van Clientdossier
2e Afbeelding van Clientdossier

Is jouw kind ouder dan 8 jaar? Dan kun je het dossier van je kind opvragen via ons contactcentrum: daar word je verder geholpen. Binnen 4 weken ontvang je een pdf van het dossier per e-mail.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!