Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Het opvoeden van een adoptiekind vraagt speciale aandacht en soms ook een speciale aanpak. Adoptiekinderen maken veel mee voordat ze worden geadopteerd. Het kan een tijd duren voordat jullie aan elkaar gewend zijn en een band met elkaar hebben opgebouwd.

Wennen aan de nieuwe omgeving

Voor je adoptiekind heeft de overgang naar een andere cultuur, een nieuwe omgeving en gezinssituatie gevolgen voor het gevoel van veiligheid. Je adoptiekind kan klampend gedrag vertonen, angstig, heel verdrietig, heel druk of juist heel stil zijn.

Soms houdt het kind het overlevingsgedrag uit het kindertehuis nog vast. Het hangt de clown uit, wil steeds haantje de voorste zijn of sluit zich juist helemaal af voor zijn omgeving. Gelukkig is juist in de eerste jaren na aankomst nog heel veel te herstellen.

Hulp en ondersteuning

Soms is het lastig om het gedrag van je kind te begrijpen en vraag je je misschien af hoe je je kind het beste helpt. Want niet alle adviezen werken even goed bij adoptiekinderen.

Bij de Stichting Adoptievoorzieningen kun je terecht met al je vragen over de opvoeding of ontwikkeling van je adoptiekind. Zij weten veel over adoptie en hebben jarenlange ervaring met het helpen en begeleiden van adoptiegezinnen. Bel 030-2330340 (keuze 3).

Logo opvoeden keurmerk

Deel deze pagina met anderen via:

Je hebt de link zojuist gekopieërd.