Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Over het CJG

Gezond en veilig opgroeien, dat wensen we voor alle kinderen! Daarom ziet het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) hen regelmatig, tijdens 15 contactmomenten. Vanaf de geboorte tot je kind 18 jaar is, bekijken we of jouw kind zich goed ontwikkelt. Je kunt al vanaf de zwangerschap bij ons terecht en met 52 CJG-locaties verspreid over de regio Rotterdam-Rijnmond is er altijd een CJG bij jou in de buurt.

Click here for English

Wat is het CJG?

Het CJG is dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen en jongeren terechtkunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Geen vraag is te gek! Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten, (ortho)pedagogen en andere deskundigen bieden advies, ondersteuning en denken graag met je mee. Samen met jou zoeken we naar een antwoord op jouw vraag. En anders zoeken we de juiste deskundige in ons netwerk. Zo maken we samen met jou gezond en veilig opgroeien mogelijk.

Van zwangerschap tot 18 jaar

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, ben je welkom bij ons. Wij werken samen met verloskundigen, ziekenhuizen en kraamzorginstellingen. Ook werken we nauw samen met onder meer de gemeenten in ons werkgebied, scholen en lokale hulpinitiatieven. Van de gemeente ontvangen wij bericht wanneer jouw kind is geboren. Daarna nemen wij contact op voor een bezoek bij jou thuis. Je mag zelf beslissen of je gebruik wilt maken van ons aanbod.

Rijksvaccinatieprogramma

Wij volgen de ontwikkeling van jouw kind en onderzoeken hoe het gaat met de gezondheid. We doen bijvoorbeeld ogen- en orentesten, we meten en wegen en we gaan met jou in gesprek. Ook voeren wij het Rijksvaccinatieprogramma uit. Daarmee kun je jouw kind gratis beschermen tegen 12 ernstige (kinder)ziekten zoals difterie, kinkhoest en meningokokken. Je leest er alles over op onze website eenprikzogepiept.nl.

Gezonde, veilige en prettige kinderjaren voor alle kinderen in Rotterdam-Rijnmond. Daar maken wij ons elke dag sterk voor.
Voor professionals

Werk je als professional voor en met kinderen en/of jongeren? Dan verwijzen we je naar onze website voor professionals.

Werken bij het CJG

Als je graag bij ons wilt werken, omdat je net als wij elk kind belangrijk vindt, kijk dan op onze website Werken bij....

-----------------------------------------------------------

Zo schrijven wij

Over kinderen

Het woord kind is onzijdig. Theoretisch zouden we er dus naar moeten verwijzen met het. Dit past niet bij de persoonlijke manier waarop wij met jou willen communiceren. Steeds verwijzen naar hij of zij (hij/zij) wordt in teksten te onoverzichtelijk. En kiezen voor hzij voelt te gemaakt. Tot wij een goed inclusief alternatief hebben gevonden, verwijzen bij daarom bij het woord kind naar hij, hem en zijn. Daarmee bedoelen we álle kinderen.

Graag communiceren wij inclusief, rekening houdend met genderdiversiteit. Over hoe we dit het beste kunnen doen, denken wij nog na.

Over jou

Ben jij ouder, verzorger of opvoeder? In onze communicatie-uitingen, zoals folders, brieven, flyers en op onze website, spreken we je aan met ouder. Daarmee bedoelen we ouders, maar ook verzorgers en opvoeders.

 Workat stats

297.000

contactmomenten met kinderen

52

Locaties

681

professionals

94,0

Percentage bereikte kinderen 0-4 jaar

64,4

Percentage bereikte kinderen 4-18