Over het CJG

Gezond en veilig opgroeien, dat wensen we voor alle kinderen! Daarom ziet het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) hen regelmatig, tijdens 15 contactmomenten. Vanaf de geboorte tot je kind 18 jaar is, bekijken we of jouw kind zich goed ontwikkelt. Je kunt al vanaf de zwangerschap bij ons terecht en met 49 CJG-locaties verspreid over de regio Rotterdam-Rijnmond is er altijd een CJG bij jou in de buurt.

Wat is het CJG?

Het CJG is dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen en jongeren terechtkunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Geen vraag is te gek! Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten, (ortho)pedagogen en andere deskundigen bieden advies, ondersteuning en denken graag met je mee. Samen met jou zoeken we naar een antwoord op jouw vraag. En anders zoeken we de juiste deskundige in ons netwerk. Zo maken we samen met jou gezond en veilig opgroeien mogelijk.

Van zwangerschap tot 18 jaar

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, ben je welkom bij ons. Wij werken samen met verloskundigen, ziekenhuizen en kraamzorginstellingen. Ook werken we nauw samen met onder meer de gemeenten in ons werkgebied, scholen en lokale hulpinitiatieven. Van de gemeente ontvangen wij bericht wanneer jouw kind is geboren. Daarna nemen wij contact op voor een bezoek bij jou thuis. Je mag zelf beslissen of je gebruik wilt maken van ons aanbod.

Rijksvaccinatieprogramma

Wij volgen de ontwikkeling van jouw kind en onderzoeken hoe het gaat met de gezondheid. We doen bijvoorbeeld ogen- en orentesten, we meten en wegen en we gaan met jou in gesprek. Ook voeren wij het Rijksvaccinatieprogramma uit. Daarmee kun je jouw kind gratis beschermen tegen 12 ernstige (kinder)ziekten zoals difterie, kinkhoest en meningokokken. Je leest er alles over op onze website eenprikzogepiept.nl.

Gezonde, veilige en prettige kinderjaren voor alle kinderen in Rotterdam-Rijnmond. Daar maken wij ons elke dag sterk voor.

Voor professionals

Werk je als professional voor en met kinderen en/of jongeren? Dan verwijzen we je naar onze website voor professionals.

Werken bij het CJG

Als je graag bij ons wilt werken, omdat je net als wij elk kind belangrijk vindt, kijk dan op onze website Werken bij….