Centrum voor jeugd en gezin | Overige cursussen Lansingerland Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Overige cursussen Lansingerland

Sommige trainingen laten zich niet in een hokje stoppen. Maar dat maakt ze niet minder interessant! Laat je inspireren door hieronder een keuze te maken en schrijf je in!

Doe en praatgroep

Als je vader of moeder psychische problemen heeft of verslaafd is, merk je daar best wel eens wat van. Je vader of moeder is bijvoorbeeld eerder moe, verdrietig, boos of in de war. Misschien begrijp je niet zo goed wat er aan de hand is en heb je er vragen over. Of je merkt dat je het moeilijk vindt om hierover te praten. Het kan je helpen als je vragen worden beantwoord.

Emoties de baas

In deze training leer je je gevoelens te herkennen en een naam te geven. Je leert bijvoorbeeld hoe je kunt laten merken dat je het ergens niet mee eens bent, zonder boos te worden. Je leert te praten over hoe je je voelt, hoe je je kunt gedragen in moeilijke situaties en hoe je kunt voorkomen dat je problemen krijgt.

VIP Runningtherapie

Voor jongeren vanaf 12 jaar die lekker in hun vel willen zitten en zich sterker willen voelen. Niet alleen letterlijk maar juist ook figuurlijk, door minder last te hebben van piekeren en onzekere gedachten. Door samen met een therapeut hard te lopen, ga je merken dat dit als uitlaatklep werkt voor piekergedachten.

Vriendentraining 12+

Sommige jongeren maken zich snel zorgen, denken snel negatief of voelen zich somber. Jij ook? Als je in de 1e, 2e of 3e klas van het voortgezet onderwijs zit, dan kan de vriendentraining jou helpen. Je leert in 8 lessen positiever in het leven te staan. En voorkomt daarmee dat je veel meer gaat piekeren, depressief of angstig wordt.

Bikkel Lab

Doel Delfland en Welzijn Lansingerland organiseren de cursus Bikkel Lab Heb jij ook een bijzondere vader, moeder, broer of zus? Dan ben je niet de enige; 1 op de 4 kinderen heeft een familielid die extra zorg of begeleiding nodig heeft. Hou je vaak rekening met diegene, help je veel mee in huis ,zorg je voor iemand of maak je je vaak zorgen? Dan is Bikkel Lab iets voor jou!