Snelle chocolade paasei-breekbroodjes

Aankomend weekend is het alweer Pasen. Eieren versieren en zoeken, lekker eten en gezellig samenzijn hoort daarbij. Met deze chocolade paasei-breekbroodjes wordt het paasontbijt of de paasbrunch gegarandeerd een succes. Super makkelijk en leuk om te maken samen met je kind.

Wat heb je nodig voor 18 broodjes?

  • Een blik/rol koelvers croissantdeeg
  • Chocolade paaseitjes

Zo maak je het:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het croissantdeeg uit. Negeer de schuine snijlijn en snij alleen de rechte lijn door. Zo krijg je 3 rechthoeken. Leg deze op elkaar.

Stap 2

Snij de rechthoeken in 6 stukken. Leg op ieder plakje deeg een chocolade paasei, vouw dicht en rol tot een balletje tussen je handen. Wij kozen ervoor om melk, puur en witte chocolade paaseieren af te wisselen.

Stap 3

Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg ze op ongeveer 1 centimeter afstand van elkaar zodat ze tijdens het bakken aan elkaar gaan plakken. Eventueel kun je de broodjes nog insmeren met een losgeklopt ei.

Stap 4

Bak de broodjes ongeveer 15 minuten af in de oven of tot ze goudbruin zijn. Serveer de broodjes warm.

Smullen maar!