Ga naar inhoud

Prenataal Stevig Ouderschap

Prenataal Stevig Ouderschap biedt extra ondersteuning aan gezinnen waar de omstandigheden zwaarder zijn dan gemiddeld. Stress, ruzie of zorgen hebben een negatieve invloed op de zwangerschap. De ervaring leert dat juist deze gezinnen baat hebben bij vroegtijdige steun, zodat problemen tijdig worden gesignaleerd en voorkomen.

Stevig Ouderschap helpt ouders hun kinderen positief en veilig op te laten groeien, de opvoedvaardigheden te vergroten en de eigen kracht te versterken.

Wat kun je verwachten van prenataal Stevig Ouderschap?

Een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige komt voor prenataal Stevig Ouderschap komt 4 keer bij jou op bezoek, tijdens je zwangerschap. Tijdens deze bezoeken bepaal jij waarover gesproken wordt. Dat kan van alles zijn: je zwangerschap, de bevalling, je gezondheid, extra ondersteuning bij de rol als ouder, maar je kunt ook je verhaal kwijt over je eigen jeugd of huidige omstandigheden.

Wil je eerder stoppen met prenataal Stevig Ouderschap? Dat kan natuurlijk altijd.

De jeugdverpleegkundige luistert naar je en denkt mee. Ze geeft eventueel advies en kijkt samen met jou naar oplossingen voor mogelijke problemen.

Stevig Ouderschap na de geboorte

Ook na de geboorte van je baby kun je gebruik blijven maken van extra ondersteuning. Kijk hier voor meer informatie over Stevig Ouderschap (na de geboorte).

Een ouder vertelt:

‘Ik ben blij dat ik steun vanuit Stevig Ouderschap heb gekregen. Terugkijkend op het traject kan ik zeggen dat ik beter met stress kan omgaan, meer zelfvertrouwen heb gekregen, mijn kind beter begrijp en gemakkelijker om hulp durf te vragen. De adviezen van de jeugdverpleegkundige kwamen op het juiste moment en werden ongedwongen en laagdrempelig aangeboden.’

Voor wie

Voor aanstaande ouders die het fijn vinden om een extra steuntje in de rug te krijgen bij het opvoeden en opgroeien van hun kind, die extra ondersteuning willen bij de rol als ouder of graag hun verhaal kwijt willen over de eigen jeugd of huidige omstandigheden.

Waar

Als je in Rotterdam, Schiedam of Nissewaard woont, kun je gebruik maken van Prenataal Stevig Ouderschap.

Meedoen?

Wil je gebruikmaken van prenataal Stevig Ouderschap? Bespreek dit met je verloskundige, gynaecoloog of huisarts. Zij kunnen je aanmelden bij het CJG.