Trainingen bij scheiding

Als je gaat scheiden komt er heel erg veel op je af. Onderstaande trainingen kunnen je helpen hier goed mee om te gaan. Ook bieden wij trainingen voor je kind; er zijn trainingen voor alle leeftijden. Maak hieronder een keuze en lees verder.

Kies: gescheiden opvoeden

Na een scheiding wil je de kinderen weer een fijn gezinsleven bieden. Dat vraagt een omschakeling van jou en de andere partijen. Zo’n omschakeling is vaak best lastig. Er zijn drie bijeenkomsten waarvoor je je alle drie maar ook los kunt aanmelden.

Bekijk de cursus

Samen een nieuw gezin

De cursus ‘Samen een nieuw gezin’ geeft handvatten, tips en uitvoeringsvaardigheden om ook in deze nieuwe situatie je weg te vinden. De training is voor ouders/opvoeders die na een scheiding tegen vraagstukken rond het opvoeden van een kind oplopen en bereid zijn zelf (of met de nieuwe partner samen) problemen aan te pakken en op te lossen.

Bekijk de training

Stoere Schildpadden (4-6 jaar)

Stoere Schildpadden is een cursus voor kinderen tussen 4 en 6 jaar die met de scheiding van hun ouders te maken krijgen. Het is goed dat je leert vervelende gevoelens een plek te geven, zonder deze weg te stoppen.

Bekijk de training

Dappere Dino's (6-9 jaar)

Bij een scheiding ervaar je vaak uiteenlopende gevoelens. Het is goed dat je leert dergelijke gevoelens een plek te geven, zonder deze weg te stoppen.

Bekijk de training

Kies training (8-12 jaar)

Veel kinderen begrijpen niet waarom hun ouders uit elkaar gaan. Ze denken bijvoorbeeld dat het hun schuld is of denken dat ze jullie weer gelukkig kunnen maken. In de groep vinden de kinderen herkenning bij elkaar.

Bekijk de training

!JES, het Brugproject (12-16 jaar)

!JES, Het Brugproject is voor kinderen tussen 8 en 12 jaar waarvan ouders gescheiden zijn of ouders in een scheidingsprocedure zitten. Het omvat 7 bijeenkomsten van 1,5 uur, waarbij kinderen met elkaar praten over de scheiding van hun ouders, maar ook heel praktisch leren aangeven wat zijzelf nodig hebben om op een goede manier heen en weer te kunnen.

Bekijk de training