Sinterklaas

 • Aftelkalender+

  De pepernoten liggen toch al eindeloos in de winkels? Wanneer mag ik dan eindelijk mijn schoen zetten? Voor sommige kinderen duurt het allemaal vreselijk lang tot de Sint dan eindelijk komt. Speciaal voor hen hebben wij de Sinterklaas aftelkalender ontworpen. Je kunt er eventueel zelf op aangeven wanneer je kind zijn schoen mag zetten.

  Je kunt de kalender ophalen bij jouw CJG-locatie of downloaden.

 • Sint winactie: kleur en maak kans op een schoencadeautje+

  Op de aftelkalender kan je het zien: op 21 en 28 november mag je kind een mooi kunstwerk posten op Facebook of Instagram met #cjgwinactie. Wij sturen het dan door aan Sint én verloten beide dagen 4 schoencadeautjes onder alle kunstenaars. Ga naar onze winpagina of kijk op de aftelkalender.

 • Gezond met Sinterklaas+

  Je ontkomt er niet aan in de Sinterklaasperiode: snoepgoed. Erg lekker, maar natuurlijk niet gezond. Bovendien worden je kinderen, die al helemaal stijf staan van de zenuwen, alleen nog maar drukker van al dat snoepgoed. Wij hebben wat tips voor een gezonde Sinterklaasperiode.

 • Schrijf een topgedicht+

  Met een Sinterklaasgedicht heb je dé kans om iemand in het zonnetje te zetten. Je doet er je best op en stopt er veel energie in. Als je gedicht dan verkeerd wordt voorgelezen, is dat natuurlijk jammer. Met deze tips help je de lezer en zorg je dat de boodschap goed aankomt!

 • Spelletjes voor pakjesavond+

  Het heerlijk avondje is gekomen: gezellig met elkaar liedjes zingen en cadeautjes uitpakken. Zin om er dit jaar écht iets speciaals van te maken? Deze spelletjes zijn gegarandeerd een hit!

 • Sinterklaasstress+

  Hij komt, hij komt! Nachtenlang kunnen kinderen er wakker van liggen: Sinterklaas is in het land. Vol verwachting klopt hun hart, ze hebben vlinders in hun buik en ze stuiteren door de kamer. Gezonde spanning is leuk en hoort erbij, maar het kan gauw te veel worden. Rust creëren is in deze tijd dus extra belangrijk. Orthopedagoog Marieke van Werkhoven vertelt hoe.

 • Cadeaus geven+

  Het Sinterklaasfeest is een mooie gelegenheid om je kinderen een beetje extra te verwennen. Maar als het feest enkel om de cadeaus draait, ga je aan het doel voorbij. Bovendien leveren al die schoencadeaus doordeweeks best veel onrust op. Veel ouders kunnen wel wat richtlijnen gebruiken bij het geven van cadeaus. Hoeveel geef je, wat geef je en wanneer? En hoe ga je om met klasgenootjes die meer cadeaus krijgen? Jeugdarts Lonneke van der Voort helpt je erdoorheen!

 • Cadeaus inpakken+

  Vind je surprises maken te veel werk, maar wil je toch iets leuks knutselen met je kind? Besteed dan eens extra veel aandacht aan cadeautjes inpakken. Zelfs met een kleine inspanning kun je een bijzonder effect creëren. Een paar voorbeelden van de leukste cadeau-art vind je hier.

 • Surprisepret+

  De Sint is weer in het land en voor de oudere kinderen betekent dat: surprises maken. Natuurlijk wil je je kind een beetje helpen, of je nu creatief bent of juist helemaal niet. Met onze tips maak je een succesvolle surprise.

 • Bang voor Sinterklaas+

  Het Sinterklaasfeest is hét kinderfeest in Nederland. Gezelligheid, maar ook geheimzinnigheid en spanning horen bij het feest. Bij sommige kinderen slaat dit om angst. En dat is helemaal niet gek: Sint en Piet zien er vreemd uit, ze lopen over het dak en ze weten álles. Als iemand dan ook nog vertelt dat stoute kindjes mee moeten naar Spanje, is angst heel goed te verklaren … Vindt jouw kind het ook allemaal best eng? Pedagoog Laurens van Bodegraven vertelt hoe deze tijd ook voor jouw kind plezierig verloopt.

 • Het grote geheim van Sinterklaas+

  Eens komt dat moment. Het moment waarop je aan je kind vertelt dat Sinterklaas en zijn Pieten niet bestaan. Dat Sinterklaas niet met zijn paard Amerigo over de daken loopt. En dat Pieten de cadeautjes niet door de schoorsteen in de schoen doen. Maar wanneer is hét moment? Jeugdverpleegkundige Gurine Gerard geeft advies.

 • Maak het huis Sintklaar+

  Waarom je huis alleen met kerst versieren? Het kan ook met Sinterklaas! Op deze manier zorg je dat Sint zich welkom voelt in jullie stulpje.

 • Hoe ga je om met de Pietendiscussie?+

  Jammer genoeg laait met de komst van het Sinterklaasfeest de Pietendiscussie ook weer op. Kinderen kunnen hiervan erg in de war raken: Piet is toch lief? Waarom zijn er dan mensen die hem niet lief vinden? Lees hier onze tips hoe je hierover kunt praten met je kind.

 • 10 tips voor een gezellige sinterklaastijd+

  Sinterklaas is weer in het land. Veel kinderen vinden deze tijd erg leuk en gezellig. Maar: ook spannend. Daarom 10 tips om te veel onrust te voorkomen.

   

 • Voorleestijd: Sinterklaas en Pieten boeken top-10+

  Het is bijna Sinterklaas! Een mooie tijd om voor te lezen over Sinterklaas en zijn Pieten. Met je kind op schoot een boekje lezen is gezellig en heel leerzaam. Onderzoek wijst uit dat het niet alleen goed is voor de taal- en spraakontwikkeling, maar ook voor de concentratie. Daar heeft je kind zijn leven lang plezier van. Klik hier om naar de pagina te gaan

Pakjesboot 12

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december ligt de enige echte pakjesboot in Rotterdam!

Meer berichten

Vragen? Neem contact op!

We helpen je graag, maar voor je contact opneemt: in een korte periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zit jouw antwoord erbij. Je vindt ze hier.

Wij weten als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is. Daarom kun je ons er alles over vragen. Net als over het opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongere. Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek). 

Angela

Angela

helpt je graag

Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.

Ontmoet het team
Bel onze professionals (24 uur per dag)
088 - 20 10 000
Antwoord: zo snel mogelijk
Stel je vraag via WhatsApp (24 uur per dag)
Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid
Antwoord: zo snel mogelijk
Afspraak maken of verzetten via WhatsApp (8.30-16.30u)
Ook voor vragen over de vaccinatiedagen
Wegen drukte helaas gesloten
Stuur een e-mail
Antwoord: binnen een werkdag
Stel je vraag op Instagram
Antwoord: binnen 30 minuten
Stel je vraag op Facebook
Antwoord: binnen 30 minuten
Chat met ons
Wegens drukte helaas gesloten