Sociale vaardigheid en weerbaarheid

Op een leuke manier contact maken met leeftijdsgenoten, plezier maken met anderen, jezelf durven uiten, je grenzen aangeven… Voor veel kinderen en jongeren is dit heel lastig. Wij bieden verschillende trainingen om kinderen en jongeren hierbij te helpen.

Indianentraining

Tijdens de indianentraining leer je op een fijne manier hoe je contact kunt leggen met andere kinderen en volwassenen en op een goede manier voor jezelf kunt opkomen.

Bekijk de training

Plezier op school

De training Plezier op School helpt kinderen om problemen te voorkomen en een goede start te maken in het voortgezet onderwijs.

Bekijk de training

Powertraining

In deze training staat kinderen sociaal vaardiger en weerbaarder maken centraal. Je krijgt handvatten om goed voor jezelf op te kunnen komen en niet (te snel) boos te worden als je aangesproken wordt op je gedrag.

Bekijk de training

Rots en water training

Rots & Water vergroot zowel je communicatieve- en sociale vaardigheden als ook je weerbaarheid en helpt je beter om te kunnen gaan met bijvoorbeeld sociale problemen, groepsdruk en het hanteren van emoties.

Bekijk de training

Sociale vaardigheidstraining

Theater Vlammen biedt een training Sociale Vaardigheden aan in combinatie met het vak drama op basis van ervaringsgericht leren. Geschikt voor kinderen in groepen 4 tot en met 8 van het basisonderwijs.

Bekijk de training

Stop! Tot hier en niet verder!

De training “STOP, tot hier en niet verder!”  is geschikt voor meisjes in de leeftijd van 12 – 18 jaar, die het lastig vinden om hun grenzen te herkennen en aan te geven op het gebied van seksualiteit en relaties.

Bekijk de training

de Topperstraining

Jongeren sociaal vaardiger en weerbaarder maken staat centraal in deze training. In de training komen algemene en bijzondere sociale vaardigheden aan bod.

Bekijk de training

Voel je VIP

Deze training is gemaakt om kinderen steviger in hun schoenen te laten staan en een boost aan zelfvertrouwen te geven. Door het volgen van de “Voel je VIP” training zal een kind zich weer belangrijk voelen en daar meer naar handelen.

Bekijk de training