Ga naar inhoud

Een afspraak? Kom met (1 kind en) 1 volwassene! Vergeet ook je mondkapje niet. Lees alles over onze aangepaste dienstverlening door het coronavirus.

Lees meer Afbeelding sluiten

Stevig Ouderschap

Stevig Ouderschap biedt extra ondersteuning aan gezinnen waar de omstandigheden zwaarder zijn dan gemiddeld. Stress, ruzie of zorgen zijn beangstigend voor een kind en hebben een negatieve invloed op de ontwikkeling. De ervaring leert dat juist deze gezinnen baat hebben bij vroegtijdige steun, zodat problemen tijdig worden gesignaleerd en voorkomen.

Stevig Ouderschap helpt ouders hun kinderen positief en veilig op te voeden, de opvoedvaardigheden te vergroten en de eigen kracht te versterken.

Wat kun je verwachten van Stevig Ouderschap?

Een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige komt voor Stevig Ouderschap 6 keer bij jou op bezoek, tot je kind 1,5 jaar is. Tijdens deze bezoeken bepaal jij waarover gesproken wordt. Dat kan van alles zijn: opvoeding, extra ondersteuning bij de rol als ouder, of je verhaal kwijt willen over je eigen jeugd of huidige omstandigheden.

De jeugdverpleegkundige luistert naar je en denkt mee. Ze geeft eventueel advies en kijkt samen met jou naar oplossingen voor mogelijke problemen. Wil je stoppen met Stevig Ouderschap voor je kind 1,5 jaar is? Dat kan natuurlijk altijd.

Een ouder vertelt:

‘Ik ben blij dat ik steun vanuit Stevig Ouderschap heb gekregen. Terugkijkend op het traject kan ik zeggen dat ik beter met stress kan omgaan, meer zelfvertrouwen heb gekregen, mijn kind beter begrijp en gemakkelijker om hulp durf te vragen. De adviezen van de jeugdverpleegkundige kwamen op het juiste moment en werden ongedwongen en laagdrempelig aangeboden.’

Voor wie

Voor gezinnen met een pasgeboren kind (tot 6 maanden) die het fijn vinden om een extra steuntje in de rug te krijgen bij het opvoeden en opgroeien van hun kind, die extra ondersteuning willen bij de rol als ouder of graag hun verhaal kwijt willen over de eigen jeugd of huidige omstandigheden.

Stevig Ouderschap tijdens de zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap kun je gebruik maken van Stevig Ouderschap. Kijk hier voor meer informatie over prenataal Stevig Ouderschap.

Waar

Als je in één van de volgende gemeenten woont, kun je gebruik maken van Stevig Ouderschap: Goeree-Overflakkee, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Schiedam, Rotterdam en Vlaardingen.

Aanmelden

Wil je gebruikmaken van Stevig Ouderschap? Bespreek dit met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van jouw CJG. Voor Stevig Ouderschap hoef je niets te betalen.