Baby

Of je nou iets zoekt over over kraamtijd, kruipen of het nut van knuffelen; je vindt het hier. En wist je dat je altijd bij ons terechtkunt, met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid?


Veelgestelde vragen

 • Welke babycursussen geeft het CJG?+

  Voor elke leeftijd organiseren wij geregeld cursussen, trainingen of bijeenkomsten. Ook voor jou en je baby dus. Je vindt het in de agenda.

 • Hoe pak ik de eerste hapjes aan?+

  Tot de leeftijd van 6 maanden hebben baby’s niets anders nodig dan melk. In de borstvoeding of flesvoeding (kunstvoeding) zitten alle voedingsstoffen die een baby nodig heeft. Daarna kun je je kindje kennis laten maken met vaste voeding. Hier lees je hoe je dat kunt doen.
  Bekijk ook eens deze folder van het voedingscentrum.

 • Hoe kan ik mijn baby troosten?+

  De eerste weken kun je een huilende baby oppakken en hem dicht tegen je aanhouden. Praat of zing zachtjes tegen je baby en wieg hem rustig heen en weer. Je baby hoort dan je stem en hartslag en komt hierdoor tot rust. Probeer er achter te komen waarom je baby huilt.

 • Wanneer kan ik beginnen met voorlezen?+

  Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby al werden voorgelezen, het later gemiddeld beter doen op school. Samen lezen is heel goed voor de taal- en spraakontwikkeling van je kind en het verhoogt de concentratie.

  ‘Baby’s die al vanaf het prille begin met boeken in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van’, zegt stafverpleegkundige Esther van ‘t Hoff. ‘Vanaf dag één luistert je baby al naar je stem. Het voorlezen aan je baby heeft veel voordelen.

 • Hoe kan ik de hechting met mijn kind bevorderen?+

  Je knuffelt je kind en troost het als het huilt. Daardoor merken kinderen dat ze liefde en steun krijgen. Ook contact met je kind maken, erop reageren als het praat of lacht en samen gesprekjes voeren zorgt ervoor dat de band tussen jullie sterker wordt. Je kind hecht zich aan je, krijgt een veilig gevoel en gaat je vertrouwen en ook anderen vertrouwen. Kinderen die zich veilig voelen, durven dingen te ondernemen, omdat ze weten dat ze bij hun ouders terecht kunnen als er iets is. Lees meer.

Folders

Huilen mag

pdf - 414,9 KB Downloaden

Een gezond gebit

pdf - 367,7 KB Downloaden

Video's

Een introductie op de filmpjes van Stichting Opvoeden.nl
Fiona over ritme en regelmaat van je baby
Het 3 maanden consult: wat kun je verwachten?

Vragen? Neem contact op!

Wij weten als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is. Daarom kun je ons er alles over vragen. Net als over het opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongere. Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek). Is je kind tussen 0 en 4 jaar oud? Dan kun je contact met ons opnemen, maar ook zelf een afspraak maken of verzetten in ons ouderportaal.

Annemiek

Annemiek

helpt je graag

Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.

Ontmoet het team
Bel onze professionals (8.00-17.00u)
088 - 20 10 000
Antwoord: zo snel mogelijk
Stel je vraag via WhatsApp (8.30-16.30u)
Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid
Antwoord: zo snel mogelijk
Afspraak maken of verzetten via WhatsApp (8.30-16.30u)
Ook voor vragen over de vaccinatiedagen
Antwoord: zo snel mogelijk
Stuur een e-mail
Antwoord: binnen een werkdag
Stel je vraag op Twitter
Antwoord: binnen 30 minuten
Stel je vraag op Facebook
Antwoord: binnen 30 minuten
Chat met ons
Antwoord: zo snel mogelijk