BoekStart

Wat is BoekStart?

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan er dus niet vroeg genoeg mee beginnen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Gratis koffertje

Is jouw kind jonger dan 2 jaar, dan krijg je van de gemeente of het CJG een bon van BoekStart. Neem deze bon mee als je jouw kind lid maakt van de bibliotheek. Dan ontvang je het BoekStartkoffertje. Hierin zitten alvast 2 boekjes die je kunt voorlezen.

Waarom zo jong al voorlezen?

Onderzoekster Heleen van den Berg onderzocht de woordenschatontwikkeling van baby’s. Ze vergeleek daarbij 2 groepen baby’s. De ene groep werd al op de leeftijd van 8 maanden voorgelezen, de andere niet. Op de leeftijd van 15 maanden kenden de baby’s die wel werden voorgelezen veel meer woorden dan de baby’s die niet werden voorgelezen.

BoekStart bij jouw bibliotheek

Wil je weten of de bibliotheek bij jou in de buurt ook meedoet aan BoekStart? Kijk dan op de website van BoekStart.


Folders

Digitale prentenboeken

pdf - 2,3 MB Downloaden

Voorlezen aan jonge kinderen (0-4 jaar)

pdf - 988,0 KB Downloaden

Vragen? Neem contact op!

We helpen je graag, maar voor je contact opneemt: in een korte periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zit jouw antwoord erbij. Je vindt ze hier.

Wij weten als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is. Daarom kun je ons er alles over vragen. Net als over het opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongere. Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek). 

Angela

Angela

helpt je graag

Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.

Ontmoet het team
Bel onze professionals (24 uur per dag)
088 - 20 10 000
Antwoord: zo snel mogelijk
Stel je vraag via WhatsApp (24 uur per dag)
Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid
Antwoord: zo snel mogelijk
Afspraak maken of verzetten via WhatsApp (8.30-16.30u)
Ook voor vragen over de vaccinatiedagen
Wegen drukte helaas gesloten
Stuur een e-mail
Antwoord: binnen een werkdag
Stel je vraag op Instagram
Antwoord: binnen 30 minuten
Stel je vraag op Facebook
Antwoord: binnen 30 minuten
Chat met ons
Wegens drukte helaas gesloten