Jongere

Een 12+’er in huis! Hier vind je van alles over gierende hormonen, veranderend gedrag en volwassen worden. Maar ook over wat je van onze professionals mag verwachten als jouw kind op het voortgezet onderwijs zit, want ook dan volgen we de gezondheid en ontwikkeling.

Ben je zelf een jongere? Wij hebben een samenwerking met de betrouwbare website JouwGGD.nl. Daar vind je antwoord op al jouw vragen. Of lees hier eerst meer.


Veelgestelde vragen

 • Is energiedrank echt zo slecht?+

  Je kent ze vast wel: de energydrinks die je even een boost geven. Het zal je niet verbazen dat er veel suiker en cafeïne in zitten. Maar is het nou echt zo slecht voor je zoals veel ouders en andere mensen zeggen?

 • Welke vragenlijsten worden door het CJG gebruikt op het voortgezet onderwijs?+

  Zowel in klas 1 als klas 3 van het voortgezet onderwijs bezoekt een van onze professionals de school van je kind. In klas 1 worden 2 vragenlijsten gebruikt, die je hier kunt downloaden. In klas 3 is de vragenlijst digitaal, dit onderzoek heet Jij en je Gezondheid.

 • Hebben jullie een cursus waarin ik beter leer omgaan met mijn puber?+

  Ja, daarvoor kun je bij ons terecht! Wij organiseren verschillende cursussen, waaronder de online Puberchallenge. Ook offline geven wij geregeld een pubercursus, de cursus Omgaan met je puber. Wanneer weer een nieuwe gepland staat, vind je dat in onze agenda.

 • Ik ben zelf een jongere. Kan ik hier dan ook informatie vinden?+

  Deze pagina bevat informatie over het opvoeden van pubers/jongeren. Ben jij een jongere op zoek naar informatie? Wij werken samen met JouwGGD. Bij jouwGGD kun je heel veel informatie vinden én anoniem chatten! Naar JouwGGD.

 • Hoe blijf ik in gesprek met mijn puber?+

  Hoe praat je met je kind? Hoe kom je erachter wat je puber bezighoudt? Hoe begin je over een lastig onderwerp? Wat kun je doen als je het niet eens bent met elkaar?

  Communiceren op het juiste moment
  Het is belangrijk dat je het juiste moment kiest voor een gesprek met je kind. Een moment waarop je allebei tijd hebt en waarbij er niet te veel druk ligt op je kind. Meer tips lees je hier.

 • Welke apps zijn betrouwbaar?+

  Op deze pagina hebben wij alle apps en websites verzameld waar wij achter staan. Omdat ze jou en of jouw puber voorzien van waardevolle of leuke informatie.

Folders

De jeugdverpleegkundige op school

Lees meer over de jeugdverpleegkundige op het voortgezet onderwijs.

pdf - 288,5 KB Downloaden

Betrouwbare websites met meer informatie

Op deze websites vindt jouw kind informatie vinden als het ergens mee zit.

pdf - 2,8 MB Downloaden

Video's

Vaccinatie HPV
Teaser online puberchallenge
Pubercursus

Fiona over groepsdruk bij jongeren

Fiona over onzekerheid bij pubers

Fiona over zelfstandigheid

Vragen? Neem contact op!

We helpen je graag, maar voor je contact opneemt: in een korte periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zit jouw antwoord erbij. Je vindt ze hier.

Wij weten als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is. Daarom kun je ons er alles over vragen. Net als over het opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongere. Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek). 

Angela

Angela

helpt je graag

Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.

Ontmoet het team
Bel onze professionals (24 uur per dag)
088 - 20 10 000
Antwoord: zo snel mogelijk
Stel je vraag via WhatsApp (24 uur per dag)
Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid
Antwoord: zo snel mogelijk
Afspraak maken of verzetten via WhatsApp (8.30-16.30u)
Ook voor vragen over de vaccinatiedagen
Wegen drukte helaas gesloten
Stuur een e-mail
Antwoord: binnen een werkdag
Stel je vraag op Instagram
Antwoord: binnen 30 minuten
Stel je vraag op Facebook
Antwoord: binnen 30 minuten
Chat met ons
Wegens drukte helaas gesloten