Kinderwens

Wil je graag een kind of denk je erover na? Laat je dan hier inspireren.


Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik me voorbereiden op een zwangerschap?+

  Wil je zwanger worden, dan kun je daar onder meer op voorbereiden door gezond te gaan leven. Stop bijvoorbeeld met het drinken van alcohol en met roken, beweeg voldoende en slik alvast foliumzuur.

 • Wat als het niet lukt om zwanger te worden?+

  Als je graag zwanger wilt worden, stop dan met alcohol drinken. Dat geldt voor vrouwen én voor mannen. Alcohol kan ervoor zorgen dat je minder vruchtbaar wordt. Dat betekent dat je minder makkelijk zwanger raakt.

  Als je zwanger wilt worden, is een gezond gewicht belangrijk. Te zwaar zijn is niet gezond, maar te licht ook niet. Als je te zwaar bent, word je minder makkelijk zwanger. Je hebt ook meer kans op gezondheidsproblemen, zoals een verhoogde bloeddruk.

  Misschien heb je last van stress? Ook dat kan ervoor zorgen dat het zwanger worden niet meteen lukt.

 • Ja! Jullie gaan ervoor! En nu?+

  De beslissing is genomen: je wilt gaan proberen in verwachting te raken. De eerste keer dat je gaat vrijen zonder voorbehoedsmiddelen kan best een hele omslag zijn. Het kan ook spannend en emotioneel zijn, zeker als je jarenlang juist je best hebt gedaan om níet zwanger te worden. De eerste stap is natuurlijk stoppen met anticonceptie.

 • Stoppen met anticonceptie. En dan?+

  De beslissing is genomen: je wilt gaan proberen in verwachting te raken. De eerste keer dat je gaat vrijen zonder voorbehoedsmiddelen kan best een hele omslag zijn. Het kan ook spannend en emotioneel zijn, zeker als je jarenlang juist je best hebt gedaan om níet zwanger te worden. Je lichaam heeft tijd nodig
  Het komt niet zo vaak voor dat vrouwen meteen in verwachting raken. Als je stopt met de pil, is je menstruatiecyclus niet altijd meteen regelmatig. Als je de prikpil gebruikte, kan een normale cyclus enkele maanden op zich laten wachten. Het lichaam van een vrouw heeft tijd nodig om de natuurlijke cyclus te herstellen. Van alle stellen die regelmatig vrijen zonder anticonceptie is 70 procent binnen zes maanden zwanger, 80 procent binnen een jaar en 90 procent binnen twee jaar. Het is dus heel normaal als het even duurt voordat je zwanger raakt nadat je bent gestopt met het gebruik van anticonceptie. Meer lezen.

 • Wat als de zwangerschap niet goed gaat+

  Ongeveer 10 procent van alle zwangerschappen eindigt in een miskraam. Ondanks dit hoge aantal houd je hier misschien maar weinig rekening mee. Als je zwanger bent, kijk je uit naar je kindje en denk je niet direct na over wat er fout kan gaan.

  Spontane abortus tot 16 weken
  Als er iets mis is met de vrucht (als deze bijvoorbeeld niet meer leeft), stoot het lichaam de vrucht af. Dit is een miskraam of een ‘spontane abortus’. Het wordt een miskraam genoemd als dit gebeurt voor de zestiende week van de zwangerschap. De kans op een miskraam is in de eerste twaalf weken het grootst. Lees meer.

Vragen? Neem contact op!

We helpen je graag, maar voor je contact opneemt: in een korte periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zit jouw antwoord erbij. Je vindt ze hier.

Wij weten als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is. Daarom kun je ons er alles over vragen. Net als over het opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongere. Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek). 

Sandra

Sandra

helpt je graag

Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.

Ontmoet het team
Bel onze professionals (24 uur per dag)
088 - 20 10 000
Antwoord: zo snel mogelijk
Stel je vraag via WhatsApp (24 uur per dag)
Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid
Antwoord: zo snel mogelijk
Afspraak maken of verzetten via WhatsApp (8.30-16.30u)
Ook voor vragen over de vaccinatiedagen
Wegen drukte helaas gesloten
Stuur een e-mail
Antwoord: binnen een werkdag
Stel je vraag op Instagram
Antwoord: binnen 30 minuten
Stel je vraag op Facebook
Antwoord: binnen 30 minuten
Chat met ons
Wegens drukte helaas gesloten