Scheiden

Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis, vooral ook voor kinderen. Het gezin valt uit elkaar, de basis valt weg en er verandert veel. Ook als je gaat scheiden zijn we er voor jou en je kind. Op deze pagina vind je informatie, tips en een folder die we maakten over dit onderwerp.


Veelgestelde vragen

  • Waarom is deze pagina zo leeg?+

    Onze website is nog volop in ontwikkeling. De bestaande content van onze oude website is overgezet, maar nog niet alles heeft een goede plek gevonden of de juiste tags gekregen. Je vindt alle informatie wel via de zoekfunctie bovenaan deze pagina (‘stel je vraag direct’).

  • Wie kan mijn kind helpen bij de scheiding?+

    Als je gaat scheiden, blijf je samen de ouders van jullie kinderen. Voor de meeste kinderen is het heel naar als hun ouders gaan scheiden. Je kunt bij ons terecht, maar ook bij bijvoorbeeld Villa Pinedo. Op onze pagina Scheiden en kinderen vind je diverse links.

Folders

Scheiden doe je samen

pdf - 442,2 KB Downloaden

Video's

Tips van jongeren aan gescheiden ouders
Oproep van de kinderombudsman

Fiona over scheiden

Vragen? Neem contact op!

We helpen je graag, maar voor je contact opneemt: in een korte periode is er veel veranderd door het coronavirus. Ook onze dienstverlening hebben we moeten aanpassen naar de situatie en gestelde maatregelen vanuit het RIVM. We snappen dat ouders vragen hebben over hun afspraak en onze overige dienstverlening. De meestgestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk zit jouw antwoord erbij. Je vindt ze hier.

Wij weten als geen ander dat opvoeden soms een uitdaging is. Daarom kun je ons er alles over vragen. Net als over het opgroeien, de verzorging of gezondheid van je baby, peuter, basisschoolkind of jongere. Wie wij zijn? Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen. Wij werken in de regio Rotterdam-Rijnmond en denken graag met je mee (en vinden niets gek). 

Angela

Angela

helpt je graag

Zit je met een vraag of wil je advies? Ik sta samen met mijn collega's voor je klaar.

Ontmoet het team
Bel onze professionals (24 uur per dag)
088 - 20 10 000
Antwoord: zo snel mogelijk
Stel je vraag via WhatsApp (24 uur per dag)
Voor vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid
Antwoord: zo snel mogelijk
Afspraak maken of verzetten via WhatsApp (8.30-16.30u)
Ook voor vragen over de vaccinatiedagen
Wegen drukte helaas gesloten
Stuur een e-mail
Antwoord: binnen een werkdag
Stel je vraag op Instagram
Antwoord: binnen 30 minuten
Stel je vraag op Facebook
Antwoord: binnen 30 minuten
Chat met ons
Wegens drukte helaas gesloten